fbpx

פילה אמנון על תרד בצל סגול ופטריות

מצרכים:6 מנות פילה אמנון בערך 1 ק"ג תרד שטוף ויבש 3 בצלים סגולים חתוכים לשישיות חצי ק"ג פטריות שמפיניות חתוכות לרבעים שמן זית זר קטן של קורנית טרייה (טימין) מלח פלפל לפי הטעם חצי כוס קמח לבן מתובל בקארי הודי, מלח פלפל לבן כמון וכפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונים לקימוח הדג למשרה של הדג: מיץ מלימון אחד 1 כף שמן זית למון גראס טרי כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה) חצי כוס יין לבן משרים את הדגים לפחות שעה אופן ההכנה:למחבת חם מאוד בוזקים מעט שמן זית.מיד אחר כך מכניסים את שישיות הבצל.ממליחים ומפלפלים. מקפיצים קלות את הבצל, עד לריכוך ואפילו קצת צרוב בקצוות. מורידים לכלי אחר וחוזרים על התהליך עם הפטריות (אם המחבת חם מספיק הפטריות לא יגירו נוזלים).שוב אותו התהליך עם התרד – רק הרבה יותר קצר. התרד מתרכך מהר מאוד ויש להעביר אותו למסננת עד לצינונו.באותה מחבת (יבשה) מטגנים במעט שמן קנולה את הפילטים של הדג המקומחים כדקה מכל צד. על תבנית תנור מפזרים את הבצל, הפטריות והתרד ואת הדגים מעל. מכניסים לתנור חם כ- 200 מעלות ל- 10 דקות בערך.מגישים הכי מהר שאפשר עם חצי לימון.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
6 מנות פילה אמנון
בערך 1 ק"ג תרד שטוף ויבש
3 בצלים סגולים חתוכים לשישיות
חצי ק"ג פטריות שמפיניות חתוכות לרבעים
שמן זית
זר קטן של קורנית טרייה (טימין)
מלח פלפל לפי הטעם
חצי כוס קמח לבן מתובל בקארי הודי, מלח פלפל לבן כמון וכפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונים לקימוח הדג

למשרה של הדג:
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
למון גראס טרי
כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה)
חצי כוס יין לבן
משרים את הדגים לפחות שעה

אופן ההכנה:
למחבת חם מאוד בוזקים מעט שמן זית.
מיד אחר כך מכניסים את שישיות הבצל.
ממליחים ומפלפלים.
מקפיצים קלות את הבצל, עד לריכוך ואפילו קצת צרוב בקצוות.
מורידים לכלי אחר וחוזרים על התהליך עם הפטריות (אם המחבת חם מספיק הפטריות לא יגירו נוזלים).
שוב אותו התהליך עם התרד – רק הרבה יותר קצר. התרד מתרכך מהר מאוד ויש להעביר אותו למסננת עד לצינונו.
באותה מחבת (יבשה) מטגנים במעט שמן קנולה את הפילטים של הדג המקומחים כדקה מכל צד.
על תבנית תנור מפזרים את הבצל, הפטריות והתרד ואת הדגים מעל.
מכניסים לתנור חם כ- 200 מעלות ל- 10 דקות בערך.
מגישים הכי מהר שאפשר עם חצי לימון.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר