חומרים:
5 נתחי פילה בקר מיושן, כ 200 גר` לנתח
8 שיני שום (טריות וגדולות) כתושות
2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לחצי
5 בצלים יבשים בינוניים
1 חבילה של שעועית ירוקה (אפשר גם קפוא מוכן)
מלח ופלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
משרים ושוטפים את השעועית הירוקה (מהשקית) במים רגילים עד להפשרה. מיבשים קלות ומניחים במחבת מחוממת עם שמן זית.
מוסיפים 4 שיני שום כתוש, פלפל ומלח לפי הטעם ומטגנים עד להשחמה קלה, ובגמר מניחים בצד.
במחבת אחרת: מחממים שמן זית, מניחים את הבצל ומטגנים עד להזהבה והשחמה קלה.
במחבת נוספת: מטגנים את הפטריות בשמן זית, מוסיפים את השום הכתוש ומפלפלים, ומוסיפים מלח לפי הטעם.
כאשר הפטריות שחומות, מוסיפים את הבצל המטוגן יחדיו ומערבבים קלות ומניחים בצד.
במחבת: מחממים שמן זית, ומטגנים את נתחי הפילה משני הצדדים עד למידת הצלייה הרצויה.
הגשה:
במרכז צלחת גדולה מניחים נתח פילה, עליו מניחים חלק מתערובת הפטריות והבצל, ולצדו מסדרים ערימה קלה של השעועית הירוקה ומגישים מיד.