מצרכים:
1 ק"ג פילה בקר פרוס למדליונים בעובי 2.5 ס"מ
300 מ"ל שמנת מתוקה
4 שיניי שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות טחינה עם זעתר "בארכה"
2 עגבניות
אופן ההכנה:
בסיר קטן מטגנים שום בשמן זית, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים טחינה ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים למשך 3 דקות נוספות.
צולים את המדליונים במחבת לפי מידת עשייה הרצויה.
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ללא הגרעינים.
מסדרים את המדליונים בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב, ומעל קוביית עגבניה.