פילה בקר מיושן ברוטב פינו נואר בניחוח תפוז

 

חומרים עבור 4 אנשים
4 מדליוני פילה בקר מיושן במשקל 250 גרם כל אחד

לרוטב
כוס וחצי סוכר
כוס מיץ תפוזים טרי
2 כוסות יין פינו נואר(יקב בן –חיים)
חצי כוס ציר בקר מצומצם(אם אין אז אפשר להשתמש באבקת צלי ולהכין ממנה ציר)

לפירה בטטה וקינמון
1 ק"ג בטטה
1 בצל גדול
4 מקלות קינמון
4 כפות שמן זית
רבע כוס קרם קוקוס
מלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב
לשים את הסוכר בסיר בינוני ולבשל על אש נמוכה לקרמל בצבע חום בהיר.

להוסיף את מיץ התפוזים והיין ולבשל למשך 10 דקות על אש בינונית.

להוסיף את ציר הבקר ולבשל על אש נמוכה למשך כ-30 דקות עד למרקם הרצוי. לשמור בצד.

הכנת פירה הבטטה
לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות.

לקלף את הבצל ולחתוך גס.

בסיר בינוני לשים את שמן הזית, הבטטה והבצל ולאדות על אש בינונית למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב עד אשר הבטטה מבריקה.

לכסות במים חמים ולהוסיף את מקלות הקינמון וקרם הקוקוס.

להביא לרתיחה ולתבל עם מלח ופלפל לבן טחון.

לבשל למשך כ-40 דקות או עד אשר הבטטה רכה.

לסנן את הבטטה, לשמור את הנוזלים ולשים בצד את מקלות הקינמון.

למעוך את הבטטה לפירה ולהוסיף מעט מנוזלי הבישול לפי הצורך(לקבלת מרקם עדין וחלק יותר).

לשמור חם.

אופן ההגשה
לתבל את הפילה במלח ופלפל ולצלות על הגריל או במחבת עד למידת העשייה הרצויה.

להניח את פירה הבטטה במרכז הצלחת ומעליו את הפילה.

למזוג את רוטב היין מסביב ולהגיש מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה