פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים

מתכון יום עצמאות של חברת עוף טוב בשנה בה רובנו נישאר בבית בחג אבל בכל זאת נרצה לאכול משהו טעים ולא מסובך להכנה

מצרכים להכנת 3 מנות

לפרגית

600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט (עובי 1 ס"מ, מבקשים מהקצב) וחתוכה גס

1 כף תערובת קייג'ון (פפריקה, חרדל, טימין ועוד – ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

מלח ופלפל שחור גרוס

2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות

לירקות הקלויים

3 פלפלים (אפשר בצבעים שונים)

1 חציל גדול, חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ

3-4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לפיתה

3 פיתות

3-4 כפות שמן זית

להגשה

טחינה ביתית

מעט פטרוזיליה קצוצה גס

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מתחילים בירקות

חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה.

מניחים בקערה יחד עם פרוסות החציל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

צולים על מנגל ביתי או מחבת פסים במשך 4-5 דקות מכל צד עד התרככות.

לחילופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ- 20 דקות או עד ריכוך.

ממשיכים עם הפיתות

פותחים את הפיתות לרוחב לקבלת שני עיגולים.

משמנים כל עיגול וקולים על המנגל או מחבת פסים במשך דקה עד הזהבה קלה.

מכינים את הפרגית

מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג'ון, המלח והפלפל. מ

ניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שהנתחים יכוסו בה מכל צדדיהם.

מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול.

צורבים אותן על מנגל או מחבת פסים לוהט במשך כ- 3 דקות מכל צד עד קבלת סימני צריבה יפים.

מרכיבים את המנות

מסדרים על חצאי הפיתות הקלויים חצילים ופלפלים.

מעל מניחים את הפרגית.

מוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ומגישים.

ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

טיפים

בתום צליית הפרגיות הניחו את חצאי הפיתות לקלייה קלה נוספת על המחבת כדי שיספגו את טעמי הפרגית שנותרו במחבת.

הוסיפו לטחינה מעט שמיר, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים – טעמה של הטחינה משתלב מצוין עם הרעננות של צמחי התבלין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר