פנה קוטה שוקולד עם גרניטה תפוזים

רכיבים: 2 כוסות שמנת מתוקה1 כוס חלב1/2 כוס סוכר100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס2 כפיות ג`לטיןלגרניטה:2 כוסות מיץ תפוזים1/2 כוס סוכר1/2 כוס מים רותחים1 כוס מי קרחאופן ההכנה: מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מי הקרח ומערבבים.מערבבים עם מיץ התפוזים הקר ויוצקים לתבנית מתכת. מכניסים למקפיא למשך שעה, או עד שהתערובת מתחילה לקפוא. "מקשקשים" את הקרח במזלג ומחזירים למקפיא לשעה נוספת. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, עד שמתקבל ברד תפוזי מרענן. לגיוון אפשר להוסיף למקפא נענע קצוצה. לחילופין אפשר לכתוש קרח בבלנדר עם מעט מיץ תפוזים.שמים בסיר את השמנת, החלב והסוכר ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות, בוחשים מדי פעם. מסירים מהאש וטורפים פנימה את השוקולד הקצוץ, עד שהוא נמס לגמרי בשמנת החמה.שמים בסיר קטן 4 כפות מים ובוזקים מעל את אבקת הג`לטין. מחממים על אש קטנה, רק עד שהג`לטין נמס. יוצקים לתערובת הפנה קוטה וטורפים היטב. יוצקים את הפנה קוטה לכלים אישיים, מכסים ומקררים שעתיים לפחות.מגישים את הפנה קוטה והגרניטה זו לצד זו.

רכיבים:
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
2 כפיות ג`לטין

לגרניטה:
2 כוסות מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
1 כוס מי קרח


אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מי הקרח ומערבבים.
מערבבים עם מיץ התפוזים הקר ויוצקים לתבנית מתכת.
מכניסים למקפיא למשך שעה, או עד שהתערובת מתחילה לקפוא.
"מקשקשים" את הקרח במזלג ומחזירים למקפיא לשעה נוספת.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת, עד שמתקבל ברד תפוזי מרענן. לגיוון אפשר להוסיף למקפא נענע קצוצה.
לחילופין אפשר לכתוש קרח בבלנדר עם מעט מיץ תפוזים.
שמים בסיר את השמנת, החלב והסוכר ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות, בוחשים מדי פעם.
מסירים מהאש וטורפים פנימה את השוקולד הקצוץ, עד שהוא נמס לגמרי בשמנת החמה.
שמים בסיר קטן 4 כפות מים ובוזקים מעל את אבקת הג`לטין. מחממים על אש קטנה, רק עד שהג`לטין נמס.
יוצקים לתערובת הפנה קוטה וטורפים היטב.
יוצקים את הפנה קוטה לכלים אישיים, מכסים ומקררים שעתיים לפחות.
מגישים את הפנה קוטה והגרניטה זו לצד זו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר