פסטה חגיגית לשבועות

חומרים:500 גר' פסטה פוסילי בוקטי לונגי אסם פרפקטו2 כפות חמאה3 כפות שמן זית1 כוס בצל קצוץ דק1 שן שום כתושהצ'ילי קצוץ דק, אם רוצים 250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לשישיות או שמיניות1 כף עלי טימין טריים1 כוס יין לבן יבש2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)מלח, פלפל לבן וקורט אגוז מוסקט כ- 14 עגבניות שרי חתוכות לרבעים או שישיות כ- 20 עלי בזיליקום שלמים או חתוכים לרצועות להגשה: גבינת פרמזן איכותית מגוררת אופן ההכנה:בסיר כבד מחממים את החמאה והשמן ומאדים הבצל עד שרך ושקוף, כ- 6-7 דקות.מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים עוד דקה.מוסיפים הפטריות והטימין ומטגנים, מערבבים עוד כ- 3 דקות.יוצקים את היין מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבעבעים כ- 4-5 דקות עד שהיא מסמיכה מעט. מתבלים, מוסיפים את העגבניות ועלי הבזיליקום, ומסירים מן האש.בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.מסננים, יוצקים את הרוטב החם, מערבבים, מתקנים התיבול.מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

חומרים:
500 גר' פסטה פוסילי בוקטי לונגי אסם פרפקטו
2 כפות חמאה
3 כפות שמן זית
1 כוס בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
צ'ילי קצוץ דק, אם רוצים
250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לשישיות או שמיניות
1 כף עלי טימין טריים
1 כוס יין לבן יבש
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
מלח, פלפל לבן וקורט אגוז מוסקט
כ- 14 עגבניות שרי חתוכות לרבעים או שישיות
כ- 20 עלי בזיליקום שלמים או חתוכים לרצועות

להגשה:
גבינת פרמזן איכותית מגוררת

אופן ההכנה:
בסיר כבד מחממים את החמאה והשמן ומאדים הבצל עד שרך ושקוף, כ- 6-7 דקות.
מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים עוד דקה.
מוסיפים הפטריות והטימין ומטגנים, מערבבים עוד כ- 3 דקות.
יוצקים את היין מביאים לרתיחה ומצמצמים לכדי מחצית.
מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבעבעים כ- 4-5 דקות עד שהיא מסמיכה מעט.
 מתבלים, מוסיפים את העגבניות ועלי הבזיליקום, ומסירים מן האש.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מסננים, יוצקים את הרוטב החם, מערבבים, מתקנים התיבול.
מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר