פסטרמה הודו ביתית

כשהנתח קר ניתן לחתוך אותו בעזרת סכין חד לפרוסות בעובי הרצוי. צילום דן פרץ
מתכון קל להכנה של חברת עוף טוב לאחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים – בכריך, כתוספת לסלט ירקות או לשילוב בתבשילים אחרים

חומרים ואופן ההכנה

רצוי לקנות נתח שלם של חזה הודו.

בקשו מהקצב שיקשור אותו עבורכם או קישרו אותו בבית.

הכינו משרה לפי בחירתכם.

בקערה ערבבו היטב את כל חומרי המשרה

השרו את נתח החזה במשרה, וודאו שהוא עטוף כולו בנוזל ועטפו בניילון נצמד.

הכניסו למקרר למשך 24 שעות.

מדי מספר שעות הפכו את הנתח שבקערה כך שכולו יהיה עטוף במשרה.

כעבור 24 שעות הניחו את ההודו על רשת כדי שייצלה בתנור ולא יתבשל בנוזלים של עצמו.

הוסיפו למשרה שנותרה בקערה שתי כוסות מים רותחים.

ערבבו וצקו את הנוזלים לתבנית שתכניסו לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.

מעל התבנית הניחו את הרשת עם נתח החזה.

צלו אותו בתנור במשך כ- 10 דקות עד שהנתח צרוב קלות.

הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וצלו את הנתח במשך 40-35 דקות נוספות.

הוציאו את הנתח מהתנור ותנו לו להתקרר לפני הפריסה.

כשהנתח קר ניתן לחתוך אותו בעזרת סכין חד (לא משונן) לפרוסות בעובי הרצוי.

טיפ

ניתן לחלק את פרוסות הפסטרמה למנות, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.

אפשרויות למשרה

חרדל ודבש

3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים (או חלק), ½ כוס דבש (או סילאן), 1/4 כוס שמן זית, מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מעושנת

2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, ענף תימין אחד, 3 עלי דפנה, 1/2 כפית פלפל לבן, מלח גס לפי הטעם.

אסייתית

1/4 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס רוטב טריאקי, ג'ינג'ר גרוס לפי הטעם, מעט גרידת לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר