פרגיות ממולאות בפירות יבשים מושרות בפורט עם פיסטוק וצנוברים

 

מצרכים ל- 10 סועדים
10 פרגיות במשקל 400 גרם – לבקש מהקצב להוציא את העצמות.
100 גרם משמש קצוץ
100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים
100 גרם תאנים קצוצים
150 גרם פיסטוק קלוי
150 גרם צנובר קלוי
חצי כוס שמן זית
2 גבעולי טימין
2 שיני שום כתוש
כוס יין פורט כשר לפסח
בצל גדול קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל

אופן ההכנה
קוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, משרים לשעה ביין פורט.

מוציאים מהנוזלים, מערבבים עם הפיסטוקים והצנוברים להוסיף בצל מטוגן.

למרוח בחלל שנוצר מהוצאת העצמות את שמן הזית, לפזר מלח פלפל ואת תערובת הפירות יבשים.

לקשור את הפרגית בחוט בישול. מושחים את הפרגית בשמן זית, שום כתוש, מלח גס וטימין ולפזר את נוזלי ההשריה.

להכניס לתנור ל –250 מעלות למשך 10 דקות. להוריד את הטמפ' ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.

במידה והפרגיות מקבלת צבע כהה לכסות בנייר כסף.

לפרוס להגשה, ולהגיש עם נוזלי הצלייה שסוננו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה