fbpx

פרגיות ממולאות בפירות יבשים מושרות בפורט עם פיסטוק וצנוברים

מצרכים ל- 10 סועדים10 פרגיות במשקל 400 גרם – לבקש מהקצב להוציא את העצמות.100 גרם משמש קצוץ100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים100 גרם תאנים קצוצים150 גרם פיסטוק קלוי150 גרם צנובר קלויחצי כוס שמן זית2 גבעולי טימין2 שיני שום כתושכוס יין פורט כשר לפסחבצל גדול קצוץ ומטוגןמלח ופלפלאופן ההכנהקוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, משרים לשעה ביין פורט.מוציאים מהנוזלים, מערבבים עם הפיסטוקים והצנוברים להוסיף בצל מטוגן.למרוח בחלל שנוצר מהוצאת העצמות את שמן הזית, לפזר מלח פלפל ואת תערובת הפירות יבשים.לקשור את הפרגית בחוט בישול. מושחים את הפרגית בשמן זית, שום כתוש, מלח גס וטימין ולפזר את נוזלי ההשריה.להכניס לתנור ל –250 מעלות למשך 10 דקות. להוריד את הטמפ' ל- 180 מעלות למשך חצי שעה. במידה והפרגיות מקבלת צבע כהה לכסות בנייר כסף.לפרוס להגשה, ולהגיש עם נוזלי הצלייה שסוננו.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל- 10 סועדים
10 פרגיות במשקל 400 גרם – לבקש מהקצב להוציא את העצמות.
100 גרם משמש קצוץ
100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים
100 גרם תאנים קצוצים
150 גרם פיסטוק קלוי
150 גרם צנובר קלוי
חצי כוס שמן זית
2 גבעולי טימין
2 שיני שום כתוש
כוס יין פורט כשר לפסח
בצל גדול קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל

אופן ההכנה
קוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, משרים לשעה ביין פורט.

מוציאים מהנוזלים, מערבבים עם הפיסטוקים והצנוברים להוסיף בצל מטוגן.

למרוח בחלל שנוצר מהוצאת העצמות את שמן הזית, לפזר מלח פלפל ואת תערובת הפירות יבשים.

לקשור את הפרגית בחוט בישול. מושחים את הפרגית בשמן זית, שום כתוש, מלח גס וטימין ולפזר את נוזלי ההשריה.

להכניס לתנור ל –250 מעלות למשך 10 דקות. להוריד את הטמפ' ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.

במידה והפרגיות מקבלת צבע כהה לכסות בנייר כסף.

לפרוס להגשה, ולהגיש עם נוזלי הצלייה שסוננו.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר