פרגית בקארי וטחינה

מתכון של שף אבי ביטון עבור יצרנית הטחינה אחוה. מנה בסגנון הודי בשילוב טחינה גולמית שהינה קלה להכנה ומתאימה לארוחת צהרים משפחתית או ערב ולאירוח

פורסים את הפרגיות לסטייקים וכשהשמן רותח מניחים בסיר לצריבה קלה. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות ואת עגבניות לרבעים. צילום אבי ביטון
פורסים את הפרגיות לסטייקים וכשהשמן רותח מניחים בסיר לצריבה קלה. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות ואת עגבניות לרבעים. צילום אבי ביטון

מצרכים ל-4 מנות

1 קילו פרגיות

1/4 כוס טחינה ללא מלח כמו של אחוה

1 בצל

5 עגבניות מגי

1 פחית חלב קוקוס

1 כף שמן קנולה

2 כפות קארי

כפית כורכום 1

2 פלפל חריף

צרור כוסברה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כוס מים

צילום אבי ביטון
צילום אבי ביטון

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן קנולה.

פורסים את הפרגיות לסטייקים וכשהשמן רותח מניחים בסיר לצריבה קלה.

חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות ואת עגבניות חותכים לרבעים.

מוסיפים לסיר את העגבניות, הפלפלים והכוסברה ומערבבים.

מוסיפים כפית כורכום, מעט מים ופחית חלב קוקוס ומערבבים קלות.

מוסיפים כפית טחינה ללא תוספת מלח ומערבבים.

מבשלים במשך 10 דקות לכל היותר.

מקשטים במעט כוסברה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה