צוואר טלה ממולא

חומרים: 2 ק"ג צוואר טלה250 גר' בשר עגל טחון2 כוסות אורז לבן ארוךחופן צימוקים ללא גלעיניםחופן צנובריםחופן שקדים קלופים קצוציםתבלין הבית של חינאוימלחפלפל גרוסחצי כפית מוסקטחצי כפית קינמוןשמן זיתכוס וחצי מיםחוט תפירה ומחטשקית קוקיאופן ההכנה:מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים קלות, מוציאים את הצימוקים ומטגנים את הצנוברים.מוציאים ומטגנים את השקדים.מוציאים ומבשלים את הבשר הטחון באותו שמן תוך כדי ערבוב והפרדה (שלא יווצרו גושים).כשהבשר מוכן מוסיפים את האורז, צנוברים, שקדים, תבלין הבית, מלח, מוסקט, קינמון.מערבבים ומוסיפים את המים, ומבשלים על אש קטנה (חצי בישול).מפזרים בתבנית אפייה מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומעט מתבלין הבית של חינאוי.בסכין חדה יוצרים כיס בנתח הצוואר (כדאי לבקש מהקצב).מניחים את הנתח בתבנית, ומעסים אותו היטב עם התבלינים ושמן זית. לפני מלאכת המילוי, כדאי להשחיל תחילה את חוט התפירה ולתפור תוך כדי מילוי הנתח.למלא היטב ולסיים את התפירה. להכניס את הנתח לתוך שקית קוקי.להניח על התבנית ולאפות בחום גבוה 240 מעלות למשך שעה. אחרי שעה להוריד לחום של 200 מעלות למשך עוד שעה וחצי.לתת לנתח לנוח בתוך שקית הקוקי למשך חצי שעה. לפרוס למנות ולהגיש. חינאוי – אטליז ומעדני בשר, רח' יפת 180 יפו; רח' רודנסקי 5 רמת אביב החדשה, מרכז מיניקן; אהרון בקר 8, תל ברוך צפון, מרכז מיקדו, טל. 1-700-505-507

חומרים:
2 ק"ג צוואר טלה
250 גר' בשר עגל טחון
2 כוסות אורז לבן ארוך
חופן צימוקים ללא גלעינים
חופן צנוברים
חופן שקדים קלופים קצוצים
תבלין הבית של חינאוי
מלח
פלפל גרוס
חצי כפית מוסקט
חצי כפית קינמון
שמן זית
כוס וחצי מים
חוט תפירה ומחט
שקית קוקי

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים קלות, מוציאים את הצימוקים ומטגנים את הצנוברים.
מוציאים ומטגנים את השקדים.
מוציאים ומבשלים את הבשר הטחון באותו שמן תוך כדי ערבוב והפרדה (שלא יווצרו גושים).
כשהבשר מוכן מוסיפים את האורז, צנוברים, שקדים, תבלין הבית, מלח, מוסקט, קינמון.
מערבבים ומוסיפים את המים, ומבשלים על אש קטנה (חצי בישול).
מפזרים בתבנית אפייה מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומעט מתבלין הבית של חינאוי.
בסכין חדה יוצרים כיס בנתח הצוואר (כדאי לבקש מהקצב).
מניחים את הנתח בתבנית, ומעסים אותו היטב עם התבלינים ושמן זית.
לפני מלאכת המילוי, כדאי להשחיל תחילה את חוט התפירה ולתפור תוך כדי מילוי הנתח.
למלא היטב ולסיים את התפירה.
להכניס את הנתח לתוך שקית קוקי.
להניח על התבנית ולאפות בחום גבוה 240 מעלות למשך שעה.
אחרי שעה להוריד לחום של 200 מעלות למשך עוד שעה וחצי.
לתת לנתח לנוח בתוך שקית הקוקי למשך חצי שעה.
לפרוס למנות ולהגיש.


חינאוי – אטליז ומעדני בשר, רח' יפת 180 יפו; רח' רודנסקי 5 רמת אביב החדשה, מרכז מיניקן; אהרון בקר 8, תל ברוך צפון, מרכז מיקדו, טל. 1-700-505-507

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר