צלעות טלה עם תפוחי אדמה

 

מנה שמתאימה לארוחת חג וארוחת ליל הסדר .

מרכיבים:
2 נתחים שלמים של צלעות טלה קדמיות
10 תפוחי אדמה בינוניים
שליש כוס של שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי לבישול תפוחי האדמה
חצי כוס של שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי למישרה
2 כפות של יין לבן יבש
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
3 עלי מרווה קצוצים
עלים מ-3 גבעולים של תימין
עלים מ-3 גבעולים של פטרוזיליה
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
להגשה: רבעי לימון כבושים או קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:
מבקשים מהקצב לנקות את הנתחים ממכסה השומן ומהגיד שבצד הנתחים, ולהסיר את העצם שמחברת בין הצלעות לאורך הנתח, כדי שלאחר האפייה אפשר יהיה להפריד בקלות בין הצלעות.
מערבבים את מרכיבי המשרה (חצי כוס שמן זית, יין לבן יבש, קליפת לימון מגוררת, מרווה, תימין, פטרוזיליה, שיני שום ופלפל שחור), ומעסים את נתחי הבשר.
מאחסנים במקרר לשלוש שעות לפחות ועד לילה שלם.
מוציאים את נתחי הבשר מהמקרר כשעה לפני האפייה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר וכדי שהשומן שנקרש עליהם יימס.
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של שניים וחצי ס”מ.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד שמשחימות (עושים זאת כמה פעמים).
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית תבנית של תנור ומתבלים במלח ופלפל.
מוציאים את נתחי הבשר מהמשרה ומתבלים במלח.
מניחים אותם על רשת של תנור ומכניסים לתנור, מעל תפוחי האדמה.
אופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (160 מעלות) וממשיכים לאפות עוד 35 דקות, כך שהבשר יהיה שחום מבחוץ, אבל עדיין ורוד מבפנים.
חותכים את נתח הצלעות לאורכו ומפרידים את הצלעות זו מזו.
מסדרים על תפוחי האדמה,
מפזרים קליפת לימון מגוררת או רבעי לימונים כבושים ומגישים מייד.

המתכון במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינרי www.mevashlim.com שבעריכת השף חיים כהן וד”ר אלי לנדאו






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה