fbpx

קבב עוף עשוי במחבת מוגש עם סלט ירוקים בתחמיץ

קציצות נפלאות, פשוטות להכנה. ניתן לצלות על האש או במחבת ברזל כבד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
לקבב:
1/2 ק"ג בשר עוף קצוץ ביד או טחון גס מאוד
¼ כוס מי קרח
5 שיני שום כתושות
2 בצלים קצוצים בינוני
3 כפות שמן זית איכותי
צרור ירוקים קצוץ גס מכל סוג – פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, נענע
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, מעט קינמון
6 זיתים ירוקים גדולים קצוצים

לסלט:
2 כוסות בורגול (עדיף אורגני)
חצי מכמות הירוקים הקצוצים גס
3 מלפפונים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
6 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
5 כפות צימוקי אוכמניות מושרים בברנדי
3 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות (עם העלים)
כוס גרגרי רימונים
גרידת תפוז מתפוז אחד
גרידת לימון מלימון אחד
שמן זית, מיץ תפוזים, מלח פלפל שחור גרוס גס.

אופן ההכנה:
סלט בורגול:
משרים את הבורגול במים למשך כשעה עד שסופח מים ומתרכך. מסננים היטב.
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מיץ תפוזים ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.

קבב עוף:
מערבבים את העוף הקצוץ עם מי הקרח עד שהמים "יספגו".
מוסיפים חצי מכמות הירוקים הקצוצים לאחר קיצוץ נוסף.
השאר – לסלט.
מוסיפים את כל שאר החומרים לעיסה אחידה מתבלים.
יוצרים קציצות בינוניות בגודל ומעט שטוחות.
מניחים על מחבת ברזל או על גריל חם וצולים משני הצדדים.
מגישים חם על מצע הסלט ומפזרים מלח גבישי מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר