קדירת עוף ברוטב סילאן יין ורוזמרין

נעמה פלד – FOODY מציעה עבור עוף טוב לארוחות ראש השנה מתכון של עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין בתוספת פטריות, מתיקות עשירה של סילאן וראשי שום נימוחים

מצרכים ל-8 מנות

8 כרעי עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה כמו של עוף טוב

1/2 כוס שמן

8 שיני שום קלופות וקצוצות

4 ראשי שום

2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

8 גבעולי רוזמרין

קורט מלח דק, קורט פלפל שחור טחון

6 כפות סילאן

6 כוסות יין לבן יבש

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מחממים בסיר כבד את שמן הזית.

מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין.

מטגנים כ- 2 דקות.

מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן.

מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים כ- 90 דקות עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.

עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות.

מניחים ביניהם את ראשי השום.

מכניסים את התבנית לתנור למשך 15-10 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.

מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.

מילה של נעמה

אני מאוד אוהבת להשתמש בסילאן בגלל הטעם העמוק והצבע העשיר. ניתן להחליף את הסילאן בדבש לטעמים עדינים וצבע בהיר יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר