fbpx

קדירת עופיונים ברוטב קקאו, סילאן תמרים וירקות שורש

"כאילו" הרבה פריטים – אבל בירקות אתם אלו שקובעים, לפי מה שבא או לפי המצאי בשוק.חומרים4 עופיונים, חתוכים לחצאים לאורכםחצי בקבוק יין אדום2 כפות סילאן תמרים או דבשכף וחצי אבקת קקאו עליתכף קמח רגילמלח לפי הטעם – תלוי בכמות המלח ששמו בתהליך הכשרת העופיון4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות1 קולרבי גדול חתוך לקוביות1 בצל גדול, חתוך לקוביות8 שיני שום חתוכות לפרוסות2 פקעות שומר חתוכות לשישיותצרור פטרוזיליה קצוץ דקכמה עלים של סלרי, קצוצים3-4 ענפי טימיןרבע פלפל ירוק חריף קצוץ2 עלי דפנהאופן ההכנהמשחימים את העופיונים היטב, מכל הצדדים. מתחילים מהשחמת הצד המכוסה עור כדי להפיק שומן, ואז הופכים לצד השני. לאחר ההשחמה, מניחים בצד.בשמן שנותר בסיר, משחימים קלות את כל הירקות יחד, כולל השום.בוזקים כף קמח, מערבבים היטב ומיד יוצקים את היין. מביאים לרתיחה, מוסיפים 2 עלי דפנה, פלפל חריף ואת עשבי התיבול הקצוצים.מביאים לרתיחה ומוסיפים את העופיונים ללא רווחים ביניהם (ככל שאפשר).מוסיפים מים רתוחים עד לכיסוי העופיונים, מערבבים בזהירות באמצעות נענוע הסיר ומשלימים מלח לפי הטעם.מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות.מוציאים את העופות מהרוטב ומניחים בצד. את הרוטב והירקות ממשיכים לבשל ולרכז בסיר פתוח עוד כ-20 דקות. את אבקת הקקאו ממיסים בקערית במים בטמפרטורת החדר ביחס של 4 כפות מים לכף קקאו. מוודאים שלא נוצרו גושים ומוסיפים יחד עם הסילאן לרוטב המבעבע.מחזירים את העופיונים לרוטב, מרתיחים יחד, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים.מומלץ להגיש על פירה בטטות או פולנטה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

"כאילו" הרבה פריטים – אבל בירקות אתם אלו שקובעים, לפי מה שבא או לפי המצאי בשוק.

חומרים
4 עופיונים, חתוכים לחצאים לאורכם
חצי בקבוק יין אדום
2 כפות סילאן תמרים או דבש
כף וחצי אבקת קקאו עלית
כף קמח רגיל
מלח לפי הטעם – תלוי בכמות המלח ששמו בתהליך הכשרת העופיון
4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
1 קולרבי גדול חתוך לקוביות
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
8 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 פקעות שומר חתוכות לשישיות
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
כמה עלים של סלרי, קצוצים
3-4 ענפי טימין
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
2 עלי דפנה

אופן ההכנה
משחימים את העופיונים היטב, מכל הצדדים. מתחילים מהשחמת הצד המכוסה עור כדי להפיק שומן, ואז הופכים לצד השני. לאחר ההשחמה, מניחים בצד.

בשמן שנותר בסיר, משחימים קלות את כל הירקות יחד, כולל השום.
בוזקים כף קמח, מערבבים היטב ומיד יוצקים את היין. מביאים לרתיחה, מוסיפים 2 עלי דפנה, פלפל חריף ואת עשבי התיבול הקצוצים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את העופיונים ללא רווחים ביניהם (ככל שאפשר).
מוסיפים מים רתוחים עד לכיסוי העופיונים, מערבבים בזהירות באמצעות נענוע הסיר ומשלימים מלח לפי הטעם.
מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות.

מוציאים את העופות מהרוטב ומניחים בצד. את הרוטב והירקות ממשיכים לבשל ולרכז בסיר פתוח עוד כ-20 דקות.
את אבקת הקקאו ממיסים בקערית במים בטמפרטורת החדר ביחס של 4 כפות מים לכף קקאו. מוודאים שלא נוצרו גושים ומוסיפים יחד עם הסילאן לרוטב המבעבע.
מחזירים את העופיונים לרוטב, מרתיחים יחד, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים.
מומלץ להגיש על פירה בטטות או פולנטה.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר