קדירת עופיונים ברוטב קקאו, סילאן תמרים וירקות שורש

 

"כאילו" הרבה פריטים – אבל בירקות אתם אלו שקובעים, לפי מה שבא או לפי המצאי בשוק.

חומרים
4 עופיונים, חתוכים לחצאים לאורכם
חצי בקבוק יין אדום
2 כפות סילאן תמרים או דבש
כף וחצי אבקת קקאו עלית
כף קמח רגיל
מלח לפי הטעם – תלוי בכמות המלח ששמו בתהליך הכשרת העופיון
4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
1 קולרבי גדול חתוך לקוביות
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
8 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 פקעות שומר חתוכות לשישיות
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
כמה עלים של סלרי, קצוצים
3-4 ענפי טימין
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
2 עלי דפנה

אופן ההכנה
משחימים את העופיונים היטב, מכל הצדדים. מתחילים מהשחמת הצד המכוסה עור כדי להפיק שומן, ואז הופכים לצד השני. לאחר ההשחמה, מניחים בצד.

בשמן שנותר בסיר, משחימים קלות את כל הירקות יחד, כולל השום.
בוזקים כף קמח, מערבבים היטב ומיד יוצקים את היין. מביאים לרתיחה, מוסיפים 2 עלי דפנה, פלפל חריף ואת עשבי התיבול הקצוצים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את העופיונים ללא רווחים ביניהם (ככל שאפשר).
מוסיפים מים רתוחים עד לכיסוי העופיונים, מערבבים בזהירות באמצעות נענוע הסיר ומשלימים מלח לפי הטעם.
מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות.

מוציאים את העופות מהרוטב ומניחים בצד. את הרוטב והירקות ממשיכים לבשל ולרכז בסיר פתוח עוד כ-20 דקות.
את אבקת הקקאו ממיסים בקערית במים בטמפרטורת החדר ביחס של 4 כפות מים לכף קקאו. מוודאים שלא נוצרו גושים ומוסיפים יחד עם הסילאן לרוטב המבעבע.
מחזירים את העופיונים לרוטב, מרתיחים יחד, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים.
מומלץ להגיש על פירה בטטות או פולנטה.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה