קדירת שקדי עגל ופטריות יער, מח עצם ועגבניות שרי צלויות

 

חומרים:
400 ג' שקדי עגל
½ גזר
½ בצל
1/3 כרישה
1 ראש סלרי בינוני
2 פלפל אנגלי
6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 עצמות מח (רגל תחתונה) – מנוסרות לאורך, ומח העצם מוצא בעזרת כפית
½ שן שום קצוצה
½ כוס יין אדום
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור ומלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות שרי גדולות
2 כפות שמן זית
1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:
מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא, במשך כ-40 דקות.
מוציאים את השקדים, ומצננים במי קרח עד לקירור מלא.
חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: בצל מאדים כ-2 דקות, שום, ולאחר דקה את שאר הפטריות.
מאדים ומערבבים במשך כ-5 דקות,
מוסיפים את השקדים ומח עצם, ומאדים עוד כ-3 דקות
מוסיפים יין אדום ותבלינים (כולל סוכר, מלח ופלפל).
טועמים ומתקנים את הטעים בהתאם לצורך
צולים את עגבניות השרי בתנור חם, עם מעט מלח פלפל ושמן זית

מסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, רח' הירקון 115 תל-אביב
טל. 03-5219300






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה