קובי פרגית קארי

מתכון של השף ירון שנבל ממסעדת TAYA בקדימה למנה חגיגית, פיקנטית ויפה שמשאירה טעם של עוד. בעקבות מפגש של השף עם הודי בעל ידע רב בתבשילים הודים אשר יחד רקחו את המנה

לוודא מליחות, להוציא את עלה הקפיר ולהוסיף תבלין צ'ילי לפי הטעם. צילום גליה אבירם
לוודא מליחות, להוציא את עלה הקפיר ולהוסיף תבלין צ'ילי לפי הטעם. צילום גליה אבירם

מצרכים ל-4 סועדים

1 ק"ג בשר פרגית נקי ומחולק ל-3 חלקים

2 מקלות או גבעולי סלרי

1 בצל לבן חתוך לקוביות

5 שיני שום

2 כפות ג'ינג'ר מגורד

4 כפות מחית קארי אדום מאיכות טובה

100 גרם רסק עגבניות

3 עלי קפיר – להשיג בחנויות מתמחות (לחילופין ניתן להשתמש במיץ לימון)

1/2 כוס חלב קוקוס מאיכות טובה ( 17% שומן לפחות)

1 כוס ציר עוף מאיכות טובה או כוס מים

150 גרם שעועית ירוקה חלוטה

2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

מעט מלח לפי הטעם

8 כפות שמן חמניות

לקישוט

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

ממליחים וצולים את הפרגית עד לקבלת גוון זהוב.

מניחים הפרגית בקערה נפרדת.

מטגנים את השום, ג'ינג'ר, סלרי ובצל בשמן שנותר מצליית הפרגית כ-5 דקות – לשים לב לא לשרוף השום.

מוסיפים קארי אדום ורסק עגבניות.

מטגנים יחד כ- 2 דקות.

מוסיפים ציר עוף וחלב קוקוס.

מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

להוסיף את בשר הפרגית, שעועית, פלפל ועלה קפיר.

לבשל 30 דקות.

לוודא מליחות, להוציא את עלה הקפיר, ולהוסיף תבלין צ'ילי לפי הטעם.

הגשה

מוצע לקשט במעט כוסברה ומספר טיפות מיץ לימון.

להגיש עם אורז בסמטי או אורז פרסי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה