fbpx

קיש סלמון מעושן, אפונה וגבינות

חומרים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 28 ס"מ:לבסיס:2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות1 כפית שטוחה מלח1/2 כפית סוכר1 ביצהלמלית:2 ביצים גדולות – L1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה100 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות גסות1 כוס אפונה מוקפאת1 כוס (100 גרם) מוצרלה מגורדת גד1/2 קופסה (125 גרם) בולגרית מסורתית 5% או 16% גד, מסוננת ומפוררת גסמעט מלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.מחממים תנור ל- 175 מעלות.אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות.מגבירים את חום התנור ל- 180 מעלות.מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית, מערבבים ויוצקים על הבסיס.אופים 45-35 דקות, עד להזהבה עמוקה והתייצבות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 28 ס"מ:
לבסיס:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
1 ביצה

למלית:
2 ביצים גדולות – L
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות גסות
1 כוס אפונה מוקפאת
1 כוס (100 גרם) מוצרלה מגורדת גד
1/2 קופסה (125 גרם) בולגרית מסורתית 5% או 16% גד, מסוננת ומפוררת גס
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס:
מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ.
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף.
דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים 10 דקות.
מגבירים את חום התנור ל- 180 מעלות.

מכינים את המלית ואופים:
טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית, מערבבים ויוצקים על הבסיס.
אופים 45-35 דקות, עד להזהבה עמוקה והתייצבות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר