קציצות עדשים שחורות

יוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור טניס. אופים בתבנית על נייר אפייה ב-180 מעלות למשך 25 דקות
רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר מציעה ליום העצמאות מתכון צמחוני טעים וגם בריא שטוב כל השנה

מצרכים

250 גרם עדשים שחורות

3 גזרים

1 בצל יבש גדול

2 גבעולי סלרי והעלים

100 גרם קמח מלא (חיטה או כוסמין)

4 כפות שמן

50 גרם מים

1 כפית מלח הימאלייה שטוחה

אופן ההכנה

מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד התרככות.

מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות.

מוסיפים לקערה את הקמח, מים, שמן ומלח.

קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות.

מוסיפים לקערת העדשים.

מערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.

יוצרים כדורים בגודל כדור טניס.

אופים בתבנית על נייר אפייה ב-180 מעלות למשך 25 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר