קרוקטים ממולאים בשמנת חמוצה

קרוקטים עשויים מפירה תפוחי אדמה, שמעצבים אותם בצורת נקניקים קצרים ומטגנים כמו שניצלים. זו קצת טירחה, אבל משתלמת. מרכיבים:750 גרם תפוח אדמה 2 חלמונים – מביצים מס' 2 1 ביצה טרופה לציפויקמח – לציפוי פירורי לחם – לציפוי 1 גביע שמנת חמוצהשמן – לטיגון עמוק מלח אופן ההכנה:מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מעבירים אותם לתבנית ואופים רבע שעה, כדי לייבש אותם.קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, ומסירים גם את השכבה החיצונית שלהם, שקיבלה בזמן האפייה גוון חום. מועכים למחית, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מתבלים במלח.פורסים על משטח העבודה יריעה ארוכה של ניילון נצמד. מכניסים את המחית לשק זילוף עם פתח רחב (ללא צנתר).מזליפים על יריעת הניילון מחצית מהמחית בצורת פס ארוך, במרחק כעשרה ס"מ משולי היריעה.מזליפים בצמוד לפס הראשון פס נוסף ממחצית המחית שנותרה. ברווח שבין שני הפסים מזליפים פס נוסף וצר של שמנת חמוצה. משטחים בעזרת סכין את פס המחית הקרוב אליכם.מגלגלים את מחית תפוחי האדמה מעל השמנת בעזרת הניילון, עד שנוצר גליל ארוך. מאחסנים במקרר לשעה לפחות. עד כאן אפשר להכין את המנה יום מראש.מסירים את הניילון הנצמד מהגליל וחותכים אותו לקטעים באורך 5 ס"מ. סוגרים את הקצוות של כל קטע בעזרת האצבעות.מגלגלים את הקרוטונים בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה, ולבסוף בפירורי לחם. גם בשלב זה אפשר לאחסן את הקרוטונים במקרר למשך כמה שעות, או אפילו ליום.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקרוטונים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.

קרוקטים עשויים מפירה תפוחי אדמה, שמעצבים אותם בצורת נקניקים קצרים ומטגנים כמו שניצלים. זו קצת טירחה, אבל משתלמת.

מרכיבים:
750 גרם תפוח אדמה
2 חלמונים – מביצים מס' 2
1 ביצה טרופה לציפוי
קמח – לציפוי
פירורי לחם – לציפוי
1 גביע שמנת חמוצה
שמן – לטיגון עמוק
מלח

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מ
עבירים אותם לתבנית ואופים רבע שעה, כדי לייבש אותם.
קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, ומסירים גם את השכבה החיצונית שלהם, שקיבלה בזמן האפייה גוון חום.
מועכים למחית,
מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
מתבלים במלח.
פורסים על משטח העבודה יריעה ארוכה של ניילון נצמד.
מכניסים את המחית לשק זילוף עם פתח רחב (ללא צנתר).
מזליפים על יריעת הניילון מחצית מהמחית בצורת פס ארוך, במרחק כעשרה ס"מ משולי היריעה.
מזליפים בצמוד לפס הראשון פס נוסף ממחצית המחית שנותרה.
ברווח שבין שני הפסים מזליפים פס נוסף וצר של שמנת חמוצה.
משטחים בעזרת סכין את פס המחית הקרוב אליכם.
מגלגלים את מחית תפוחי האדמה מעל השמנת בעזרת הניילון, עד שנוצר גליל ארוך.
מאחסנים במקרר לשעה לפחות.
עד כאן אפשר להכין את המנה יום מראש.
מסירים את הניילון הנצמד מהגליל וחותכים אותו לקטעים באורך 5 ס"מ.
סוגרים את הקצוות של כל קטע בעזרת האצבעות.
מגלגלים את הקרוטונים בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה, ולבסוף בפירורי לחם.
גם בשלב זה אפשר לאחסן את הקרוטונים במקרר למשך כמה שעות, או אפילו ליום.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקרוטונים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר