רצועות חזה עוף עם גרעיני תירס בוויניגרט ג'ינג'ר

מצרכים ל-  6 מנות:1 שקית גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט" (800 גרם)4 כפות שמן זית 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות2 בצלים אדומים, פרוסים דק2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקותמלח פלפל שחור גרוס טרי 1 כפית סומק3 שיני שום, פרוסות דק2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק מאוד2 כוסות ארוגולה, חתוכה גסלרוטב: 1/2 כוס מים3 כפות סוכר21/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, פרוס דק1/4 כוס מיץ לימון טרי1 פלפל צ'ילי ללא גרעינים, קצוץ דק מאודמלחפלפל שחור גרוס טרי3 כפות שמן זית1/4 כוס כוסברה (עלים בלבד) אופן ההכנה:הכנת הרוטב: בסיר קטן מערבבים את המים, הסוכר והג'ינג'ר ומבשלים על להבה בינונית. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מורידים מהאש ומצננים כשעה. מסננים ומוציאים את הג'ינג'ר. מוסיפים את הלימון , פלפל הצ'ילי, המלח והפלפל ומערבבים היטב.מזליפים את שמן הזית וטורפים בעזרת מטרפה.מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה ומוסיפים את השמן. מעבירים למחבת את רצועות העוף ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוסיפים את הבצל, הפלפלים והתירס ומתבלים בכפית מלח, פלפל וסומק. מערבבים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים למחבת את השום והג'ינג'ר, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים את הארוגולה, מערבבים ומפזרים מעל את הכוסברה.

מצרכים ל-  6 מנות:
1 שקית גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט" (800 גרם)
4 כפות שמן זית
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות
2 בצלים אדומים, פרוסים דק
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית סומק
3 שיני שום, פרוסות דק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק מאוד
2 כוסות ארוגולה, חתוכה גס

לרוטב:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
21/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, פרוס דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 פלפל צ'ילי ללא גרעינים, קצוץ דק מאוד
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות שמן זית
1/4 כוס כוסברה (עלים בלבד)

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
בסיר קטן מערבבים את המים, הסוכר והג'ינג'ר ומבשלים על להבה בינונית. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מורידים מהאש ומצננים כשעה.
מסננים ומוציאים את הג'ינג'ר.
מוסיפים את הלימון , פלפל הצ'ילי, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
מזליפים את שמן הזית וטורפים בעזרת מטרפה.
מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה ומוסיפים את השמן.
מעבירים למחבת את רצועות העוף ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מוסיפים את הבצל, הפלפלים והתירס ומתבלים בכפית מלח, פלפל וסומק. מערבבים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים למחבת את השום והג'ינג'ר, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומורידים מהאש.
מוסיפים את הארוגולה, מערבבים ומפזרים מעל את הכוסברה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר