שוקי הודו ממולאות במשמשים פיסטוקים ורוזמרין

שוקי הודו ממולאות במשמשים פיסטוקים ורוזמרין
שוקי הודו טובות לא רק למרק. אפשר להשרות אותן במרינדה של שמן, תבלינים ועשבי תיבול ולצלות, ואפשר למלא כמו במתכון שלפניכם

חומרים ל- 6 מנות

6 שוקי הודו

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

חומרים למלית

1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים

עלים מענף רוזמרין אחד

1/2 כוס פיסטוקים טבעיים

4 משמשים אוזבקיים מיובשים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית

טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורים.

מוסיפים פיסטוקים ומשמשים, ומעבדים בכמה פולסים לתערובת קצוצה גס.

ממלאים, צולים ומגישים

יוצרים חתך לאורך כל שוק, ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם.

יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.

ממלאים בידיים רטובות את הכיס במלית – בערך כף לכל שוק, ודוחסים אותה היטב פנימה.

מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל.

מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.

צולים כשעה ורבע עד שהשוקיים מזהיבות.

מוציאים ומגישים.

המלצת הגשה

לצד בטטה צלויה וסלט עלים.

טיפים לשימוש בהודו

חשוב להוציא את ההודו מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה, ולהביאו לטמפרטורת החדר. זה יבטיח צלייה אחידה.

כשצולים הודו שלם על רשת, מניחים בתחתית התנור תבנית עם מעט נוזלים, שתקלוט את השומן.

במהלך הצלייה כדאי להרטיב את העור בנוזלי הבישול מדי 30 דקות.

שוקי הודו טובות לא רק למרק. אפשר להשרות אותן במרינדה של שמן, תבלינים ועשבי תיבול ולצלות, ואפשר למלא כמו במתכון זה.

חזה הודו נהדר לתבשילים והקפצה, אך יכול להפוך בקלות גם לפסטרמה ביתית. משרים במרינדה של פפריקה, שמן, תבלינים ודבש, וצולים צלייה ממושכת בחום נמוך.

גרונות הודו מעניקים לכל מרק, ובעיקר מרק עוף, טעם בשרי עמוק.

לאחר הבישול כדאי לפורר את הבשר הטעים ולשלב בסלט, למשל לצד מיונז ולימונים כבושים קצוצים.

שוקי הודו ממולאות במשמשים פיסטוקים ורוזמרין
שוקי הודו ממולאות במשמשים פיסטוקים ורוזמרין, צילום אסף לוי

מתכון של רשת טיב טעם לרגל ט"ו בשבט, וטיפים לשימוש מוצלח בתרנגול הודו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר