שיפודי עוף יוקטניים בסלסת פלפל ולימון

 

מצרכים ל- 5 מנות
1.25 ק"ג בשר עוף נקי במשרה יוקטני
3 פלפלים ירוקים קלוים וקצוצים
כף כוסברה או פטרוזליה קצוצה
שלוש כוס מיץ לימון טרי
חצי כוס שמן צ'ילי ירוק* או שמן זית
3 כפות גרעיני דלעת קלויים קצוצים גס


משרה תבלינים יוקטני
1 פלפל אדום
1 בצל
חופן כוסברה טריה
חופן אורגנו טריה
3 עלי דפנה
3 צ'ילי פקין*
3 צ'ילי מולאטו*
כף גדולה מלח שולחן
1 כף כמון
3 כפות סוכר חום
כוס מיץ אשכוליות טרי
חצי כוס שמן צילי אדום
1 כוס בירה כהה (נגרה מודלו, בקס )
בקבוק רוטב צ'יפוטלי לוהט*
לטחון כל חומרי הגלם בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.
יש להשרות את הבשר במרינדה לפחות 24 שעות.


אופן ההכנה והגשה
יש לסנן את החזות ממשרה התבלינים, לשפד ולצלות על גריל עץ או מחבת ברזל עד לדרגת עשיה רצויה.

במקביל יש לערבב את הפלפל הקלוי עם שאר המרכיבים ולצקת על השיפודים.

רצוי להגיש המנה בלווי טורטיות חמות, פלחי לימון ומרגריטה קפואה.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה