שיפודי פרגית במשרה ג’ינג’ר ועשב לימון ברוטב בוטנים אינדונזי בתוספת קוסקוס מלא עם אגוזי קשיו

 

4 מנות (8 שיפודים)

חומרים:
8 פרגיות (ירך עוף ללא עצם) חתוכות לקוביות של 3 על 3 ס”מ
8 מקלות צ’ופ סטיק

למשרה:
3 שיני שום
1 שורש ג’ינג’ר מגורר
3 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה קצוצה

לרוטב:
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
1 שורש ג’ינג’ר מגורר
3 שיני שום
1 ענף עשב לימון
6 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
1 כף סויה
1 ליטר ציר עוף/מים
מלח, פלפל, כורכום
200 מ”ל חלב קוקוס
חופן עלי כוסברה

לקוסקוס:
2 כוסות קוסקוס מלא – מסדרת “קוסקוס זה משפחה חמה”
½ בצל חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
½2 כוסות ציר עוף/מים
100 גרם אגוזי קשיו
½ פחית חלב קוקוס – לא חובה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
רוטב:
מחממים מעט שמן זית בסיר, ומטגנים בהדרגה את הבצל, הגזר, הסלרי, הג’ינג’ר והשום – עד לריכוך.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ומטגנים מעט,
מוסיפים דבש, חלב קוקוס ומערבבים.
מוסיפים ציר עוף, סויה, כוסברה, למון גראס ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
טוחנים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק.
בודקים טעם.

קוסקוס:
מטגנים את הבצל והגזר עד לריכוך הירקות.
מוסיפים את הקוסקוס, וממשיכים לטגן עד לחימום הקוסקוס.
מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים את ציר העוף/מים ואת חצי הפחית של חלב הקוקוס.
מבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה.

הפרגיות:
מניחים בקערה את הפרגיות החתוכות עם חומרי המשרה כשעתיים.
משפדים את הפרגיות על מקל צ’ופ סטיק.
צולים בגריל כ- 3 דקות מכל צד.

להגשה:
מניחים את הקוסקוס בצלחת הגשה ומעל את הפרגיות.
בוזקים מעט רוטב ובוטנים קצוצים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה