fbpx

"שמפניה" חמוציות ורדרדה ומבעבעת

משקה חגיגי לנמנעים מאלכוהול, אך ניתן גם להוסיף לו מעט וודקה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

משקה חגיגי לנמנעים מאלכוהול, אך ניתן גם להוסיף לו מעט וודקה.

חומרים ל-8 מנות (משתמשים ב- 1/4 כוס תרכיז למנה):
לתרכיז:
4 כוסות מיץ חמוציות
2 פרוסות עבות ג'ינג'ר טרי
2 כפות אגבה או סוכר קנים
5 מסמרי ציפורן

ל"שמפניה":
1 כוס מים מוגזים או סודה

אופן ההכנה:
מניחים 8 כוסות קוקטייל במקפיא.
מערבבים מיץ חמוציות, גי'ינג'ר וציפורן בסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש בינונית-קטנה עד שהכמות מצטמצמת ל-2 כוסות.
מסננים ומסלקים את הג'ינג'ר והציפורן.
מקררים את התרכיז.

לפני ההגשה:
יוצקים רבע כוס תרכיז לכוס יפה.
מוסיפים מים מוגזים כמו פלגרינו או סודה, ושותים מיד.
 
טיפ מפיליס:
החמוציות הן פצצת בריאות חמצמצות, שתורמות לבריאות הכליות, מסייעות לטיפול בדלקות בדרכי השתן, וגם מונעות דלקות חוזרות.
מה שפחות ידוע זה שחמוציות גם עוזרות לתפקוד למערכת הנשימה, בייחוד לסובלים מברונכיט.
הוסיפו חמוציות לסלט ירוק, לאורז, לתבשילי עוף, יוגורט וריבות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר