מנה עיקרית ל- 4 סועדים:
מצרכים:
1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
1 גזר, קצוץ
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית הל
קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
קורט פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
קורט פלפל שחור
1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)
2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
עלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע
1/4 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח.
מערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה – חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה.
יוצרים בתאנים חלל למילוי.
ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן, ובוזקים מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.