תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח

מנה עיקרית ל- 4 סועדים:מצרכים:1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות1 כף שמן זית1 בצל, קצוץ1 שן שום, כתושה1 גזר, קצוץ1/4 כפית קינמון1/8 כפית הלקורט ציפורן עגבניות מרוסקותקורט פלפל אנגליקורט אגוז מוסקטקורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)קורט פלפל שחור1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)50 גרם אגוזי מלך, קצוציםעלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע1/4 1 כוסות מים רותחיםאופן ההכנה:מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח.מערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה – חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי.ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן, ובוזקים מלח ופלפל.מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.

מנה עיקרית ל- 4 סועדים:
מצרכים:
1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
1 גזר, קצוץ
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית הל
קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
קורט פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
קורט פלפל שחור
1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)
2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
עלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע
1/4 1 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח.
מערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה – חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה.
יוצרים בתאנים חלל למילוי.
ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן, ובוזקים מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.

ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר