אוזן המן משפחתית

אופים במרכז התנור כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. צילום גיא מועלם
חברת "דורות" – יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל חג הפורים מתכון מקורי ומפתיע לאוזן המן משפחתית עם אגסים וקרם שקדים תוך שימוש בטבליות הג'ינג'ר של דורות

מצרכים ל-6-8 מנות

4 אגסים פרוסים

2 קוביות ג'ינג'ר כמו של דורות

50 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר חום

1/4 כפית קינמון

לבצק

1 וחצי כוס קמח לבן 

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 חלמון

2 כפות מי קרח

לקרם שקדים

100 גרם חמאה

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קמח שקדים

1 ביצה

1 כף ברנדי

1 כף קורנפלור גדושה

צילום גיא מועלם

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

במעבד מזון שמים קמח וחמאה ומפעילים בפולסים קצרים עד קבלת מרקם אחיד.

מוסיפים חלמון ומלח וממשיכים לעבד בפולסים.

מוסיפים כף מים בכל פעם וממשיכים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד.

מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד.

מכניסים למקרר לשעה לפחות.

מכינים קרם שקדים

מנקים את מעבד המזון קלות ומתחילים להכין קרם שקדים:

מתחילים עם חמאה ואבקת סוכר.

מעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים קמח שקדים וביצה וממשיכים לעבד בפולסים.

מוסיפים ברנדי וקורנפלור.

מפעילים שוב עד שמתקבל קרם אחיד.

מעבירים לכלי ולמקרר.

מכינים את אוזן ההמן

מוציאים לקערית 2 קוביות ג'ינג'ר, 50 גרם חמאה מומסת, כף סוכר חום וקינמון.

מניחים במקום חמים.

מקמחים מעט את משטח העבודה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בעובי של ½ ס"מ.

משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק לתבנית.

מורחים קרם שקדים על הבצק ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ללא קרם מסביב.

משאירים 2-3 כפות קרם שקדים בקערה.

מגלענים ופורסים את האגסים ומסדרים על הקרם.

מקפלים את השוליים מעל האגסים בצורת אוזן המן.

מברישים את האגסים ואת שולי הבצק בזיגוג החמאה וג'ינג'ר.

מפזרים את קרם השקדים הנותר.

מכניסים למקרר להתייצב למשך כ-15 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים במרכז התנור כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר