עוגיות אוזני המן ג'ינג'ר לימון

מתכון מיוחד לעוגיות אוזני המן, בשילוב טבליות ג'ינג'ר כתוש טרי קפוא
חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל פורים מתכון מיוחד לעוגיות אוזני המן, בשילוב טבליות ג'ינג'ר כתוש טרי קפוא

 מצרכים לכ- 50 עוגיות

לבצק הפריך

300 גרם קמח

50 גרם אבקת שקדים

100 גרם אבקת סוכר

1/4 כפית מלח

1 כף אבקת ג'ינג'ר יבש (זנגוויל)

30 גרם מיץ לימון

200 גרם חמאה קרה בקוביות

למלית

200 גרם שוקולד לבן

35 גרם שמנת מתוקה

1 כפית גדושה דבש

6 טבליות ג'ינג'ר כתוש "דורות" (4.5 גרם כל אחד)

15 גרם (כף) מיץ לימון

25 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה

להכנת הבצק

למעבד מזון מכניסים את החמאה והחומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח ואבקת ג'ינג'ר), ומעבדים לתערובת חולית. מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.

מוציאים את פירורי הבצק על משטח עבודה, מאחדים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לחצי, וכל חצי מרדדים בין שני ניירות אפייה. מכניסים למקרר לכשעה, או עד שהבצק נוח לעבודה.

בזמן שהבצק בקירור מכינים את המלית

בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן קצוץ, טבליות ג'ינג'ר קפוא, מיץ לימון ודבש.

מחממים במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם, ומערבבים עד להמסה.

מוסיפים פנימה את קוביות החמאה, ומערבבים היטב.

שומרים את המלית בקירור עד להרכבה.

הכנה לאפייה והרכבה

מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר, משחררים את נייר האפייה משני הצדדים, ומחזירים את הבצק על נייר אחד למשטח העבודה. את הנייר השני מניחים על תבנית אפייה.

קורצים מהבצק משולשים ומניחים על תבנית האפייה.

את שאריות הבצק ניתן לרדד בחזרה, לקרר מעט ולקרוץ שנית. פועלים כך גם עם יתר הבצק.

במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן.

מכניסים את מגש האפייה עם העוגיות למקפיא.

מחממים תנור ל- 150 מעלות. מכניסים את העוגיות הקפואות לתנור ל- 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

לאחר שהעוגיות התקררו, מזלפים על חצי העוגיות ללא החור ממלית הג'ינג'ר (אם המלית קשה מדי, נותנים לה לעמוד בטמפרטורת החדר כמה דקות), או שמים תלוליות מהמלית בעזרת שתי כפיות.

מפזרים אבקת סוכר על יתר העוגיות (אלה עם החור), ומניחים על העוגיות המזולפות ליצירת אוזן המן.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר בשכבה אחת.

 

מתכון של הקונדיטור שקד סולימאני ממסעדת פורטר אנד סאנס, ל"דורות"

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר