אוזני המן מבצק שמרים-פריך

חומרים:4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רב תכליתי 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה 1/2 כף (6 גרם) שמרים יבשים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר200 גרם חמאה מומסת פושרת3/4 כוס (180 מ"ל) חלב1 כפית תמצית ונילביצה טרופה למריחהאבקת סוכר לקישוטהכנת המלית: מלית ריבת חלב מוכנה של מימונ'ס מעורבבת עם אגוזי מלך טחונים ו/או ביסקוויטים טחונים (ביחס של 1:2 – על כוס מלית ריבת חלב – חצי כוס אגוזים/ביסקוויטים טחונים, או על כוס ריבת חלב להוסיף רבע כוס ביסקוויטים ורבע כוס אגוזים טחונים).אופן ההכנה:בקערת המיקסר, עם וו לישה, שמים – קמח, אבקת אפייה, שמרים וסוכר ומערבבים כדקה. מוסיפים חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל. לשים לבצק חלק ואחיד.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כפית מהמלית.מקפלים את העיגול לצורת אוזן המן.מניחים את כל האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות.מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.מתכונים נוספים באתר החברה: www.maimon's.co.il

חומרים:
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כף (6 גרם) שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
200 גרם חמאה מומסת פושרת
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
ביצה טרופה למריחה
אבקת סוכר לקישוט

הכנת המלית:
מלית ריבת חלב מוכנה של מימונ'ס מעורבבת עם אגוזי מלך טחונים ו/או ביסקוויטים טחונים (ביחס של 1:2 – על כוס מלית ריבת חלב – חצי כוס אגוזים/ביסקוויטים טחונים, או על כוס ריבת חלב להוסיף רבע כוס ביסקוויטים ורבע כוס אגוזים טחונים).

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר, עם וו לישה, שמים – קמח, אבקת אפייה, שמרים וסוכר ומערבבים כדקה.
מוסיפים חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל. לשים לבצק חלק ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כפית מהמלית.
מקפלים את העיגול לצורת אוזן המן.
מניחים את כל האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות.
מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

מתכונים נוספים באתר החברה: www.maimon's.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר