אוזני המן של דודו אוטמזגין

מרכיבים:350 גר' חמאה2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר8 כפיות (40 מ"ל) שמנת מתוקה2 חלמונים (65 גרם)1 תרמיל וניל חצוי לאורכו4 כוסות+ 4 כפות (600 גרם) קמחלמלית האגוזים:1/2 כוס+ 1 כף (150 מ"ל) חלב1 כוס (200 גרם) סוכר לבן25 גרם חמאה1/2 1 כפות (30 גרם) דבש1/2 3 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך טחונים קלויים50 גר' פירורי ביסקוויטלזרייה:מעט אבקת סוכראופן ההכנה:הבצק: שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את החמאה והסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם.מוסיפים את השמנת המתוקה עם החלמונים בהדרגה ומקציפים לבלילה אחידה.מגררים את תוכן תרמיל הווניל (גרגרי הווניל) לקערה ומוסיפים את הקמח.מערבלים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3-4 שעות.מלית האגוזים: שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את האגוזים ופירורי הביסקוויטים.מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים בקירור עד שהמלית מתקררת ומתייצבת.הרידוד: מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים על המשטח. מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (או בקוטר שרוצים). מזליפים למרכז כל עיגול בצק מהמלית, בכמות שלא תגלוש לשפת העיגול.מהדקים את שולי הבצק באצבעות כלפי מעלה, ליצירת צורת אוזן המן.האפייה:מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את אוזני ההמן.אופים כ- 12 דקות, עד הזהבה קלה.מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים (או מאחסנים בקופסה אטומה).מתכון מתוך הספר "מתכון בטוח 3"

מרכיבים:
350 גר' חמאה
2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
8 כפיות (40 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים (65 גרם)
1 תרמיל וניל חצוי לאורכו
4 כוסות+ 4 כפות (600 גרם) קמח
למלית האגוזים:
1/2 כוס+ 1 כף (150 מ"ל) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
25 גרם חמאה
1/2 1 כפות (30 גרם) דבש
1/2 3 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך טחונים קלויים
50 גר' פירורי ביסקוויט

לזרייה:
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הבצק:
שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את החמאה והסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם.
מוסיפים את השמנת המתוקה עם החלמונים בהדרגה ומקציפים לבלילה אחידה.
מגררים את תוכן תרמיל הווניל (גרגרי הווניל) לקערה ומוסיפים את הקמח.
מערבלים עד שנוצר בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3-4 שעות.

מלית האגוזים:
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים ופירורי הביסקוויטים.
מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.
מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים בקירור עד שהמלית מתקררת ומתייצבת.

הרידוד:
מקמחים קלות משטח עבודה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים על המשטח.
מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (או בקוטר שרוצים).
מזליפים למרכז כל עיגול בצק מהמלית, בכמות שלא תגלוש לשפת העיגול.
מהדקים את שולי הבצק באצבעות כלפי מעלה, ליצירת צורת אוזן המן.

האפייה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את אוזני ההמן.
אופים כ- 12 דקות, עד הזהבה קלה.
מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים (או מאחסנים בקופסה אטומה).

מתכון מתוך הספר "מתכון בטוח 3"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר