אוזני המן

מרכיבים:בצק לאוזני המן (25-30 יח'):100 גר' סוכר לבן200 גר' חמאה1 יח' ביצהקורט מלחרבע כפית תמצית וניל איכותית50 גר' שקד טחון300 גר' קמח לבןאופן ההכנה:במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל – עד ריכוך החמאה והטמעה של החמאה בסוכר.מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים שקד טחון ומערבבים.מוסיפים קמח לבן ומביאים לחיבור המסה לבצק אחיד – יש להיזהר מערבוב יתר.יש לשמור בקירור לפחות שעה לפני השימוש.מילוי פרג:500 גר' פרג טחון טריכפית גרידת תפוז150 גר' דבש100 גר' סוכר200 גר' פירורי עוגיות500 גר' חלבאופן ההכנה:מביאים לרתיחה חלב, דבש וסוכר.כשרותח מוסיפים פרג טחון.ממשיכים לבשל על אש קטנה מספר דקות, עד שהמסה מסמיכה מעט.מוסיפים פירורי עוגיות ומצננים.מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.קורצים עיגולים, מניחים כפית ממילוי הפרג וסוגרים את העיגול לאוזן המן.אופים כ- 13-15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהאוזניים הצטננו מעט.   מחיר ליחידה של אוזן המן: 3 ₪. להשיג בסניפי רשת קפה גרג.צילום אסף לוי

מרכיבים:
בצק לאוזני המן (25-30 יח'):
100 גר' סוכר לבן
200 גר' חמאה
1 יח' ביצה
קורט מלח
רבע כפית תמצית וניל איכותית
50 גר' שקד טחון
300 גר' קמח לבן

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל – עד ריכוך החמאה והטמעה של החמאה בסוכר.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מוסיפים שקד טחון ומערבבים.
מוסיפים קמח לבן ומביאים לחיבור המסה לבצק אחיד – יש להיזהר מערבוב יתר.
יש לשמור בקירור לפחות שעה לפני השימוש.

מילוי פרג:
500 גר' פרג טחון טרי
כפית גרידת תפוז
150 גר' דבש
100 גר' סוכר
200 גר' פירורי עוגיות
500 גר' חלב

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה חלב, דבש וסוכר.
כשרותח מוסיפים פרג טחון.
ממשיכים לבשל על אש קטנה מספר דקות, עד שהמסה מסמיכה מעט.
מוסיפים פירורי עוגיות ומצננים.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים, מניחים כפית ממילוי הפרג וסוגרים את העיגול לאוזן המן.
אופים כ- 13-15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהאוזניים הצטננו מעט.

 

מחיר ליחידה של אוזן המן: 3 ₪. להשיג בסניפי רשת קפה גרג.

צילום אסף לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר