אספרגוס צרוב על הפלנצ'ה על קרם פירה שעועית לבנה וחזה אווז מעושן

למעלה משבצים עוד אספרגוס, כשהראשים נשארים בולטים כלפי מעלה
מתכון של שף אלון כהן – הבעלים של קייטרינג בוטיק

חומרים לאספרגוס

צרור אספרגוס

מעט שמן זית

50 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות

1/4 כוס יין לבן

חצי לימון סחוט

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

חומרים לפירה שעועית לבנה

2 כוסות שעועית לבנה מושרית במים כל הלילה

צרור טימין

בצל לבן חתוך לרבעים

100 גרם חמאה

100 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

קורט פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט מגורר

4 פרוסות חזה אווז מעושן קצוץ גס

אופן הכנת האספרגוס

מורידים את השליש התחתון של האספרגוס וקולפים בקולפן.

מחממים את הפלנצ'ה (אפשר גם במחבת יצוקה כבדה).

מוסיפים את שמן הזית והחמאה.

צורבים את האספרגוס (אין צורף בחליטה מוקדמת, אנו רוצים אותם פריכים).

מוסיפים את השום עד להזהבה.

מוסיפים את הלימון והיין הלבן.

מתבלים במלח ופלפל.

מוציאים את האספרגוס מהמחבת (לא צריך לנקות, שיישארו כל הטעמים), ומוסיפים על אותה מחבת את החזה אווז המעושן לצריבה קלה.

אופן הכנת פירה שעועית לבנה

לאחר ההשריה במים רותחים, מבשלים את השעועית הלבנה מומלחת עם טימין ובצל עד לריכוך מלא של השעועית.

לאחר מכן, להוציא את הטימין והבצל ולסנן מהמים.

במחבת חדשה מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החמאה, מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.

שמים את השעועית במג'ימיקס, מוסיפים את תכולת המחבת עם השמנת.

טוחנים הרבה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה מאוד.

מקפלים פנימה את האווז המעושן.

מתקנים תיבול במידת הצורך.

הצעת הגשה בצנצנת זכוכית

ממלאים שליש צנצנת בפירה שעועית והאווז.

מוסיפים מעט אספרגוס צרוב (אפשר לחתוך לחתיכות קטנות).

מוסיפים עוד מעט מהפירה.

למעלה משבצים עוד אספרגוס, כשהראשים נשארים בולטים כלפי מעלה.

 

שף אלון כהן הוא הבעלים של קייטרינג בוטיק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר