ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים

חומרים ל- 6-8 מנות:1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)1 כרישה גדולה פרוסה4 שיני שום1/2 שורש סלרי1.5 ל' מים1/2 כפית מלח ים1/2 כפית פלפל גרוס1/2 כפית אגוז מוסקט מגוררמיכל שמנת מתוקה100 ג' אגוזי ברזיל100 ג' תמרים לחיםאופן ההכנה:להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום. לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים. להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט. לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים, אותם קולים במחבת עם מעט חמאה.

חומרים ל- 6-8 מנות:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
1 כרישה גדולה פרוסה
4 שיני שום
1/2 שורש סלרי
1.5 ל' מים
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מיכל שמנת מתוקה
100 ג' אגוזי ברזיל
100 ג' תמרים לחים

אופן ההכנה:
להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.
לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.
לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים, אותם קולים במחבת עם מעט חמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר