חומרים ל- 6-8 מנות:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
1 כרישה גדולה פרוסה
4 שיני שום
1/2 שורש סלרי
1.5 ל' מים
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מיכל שמנת מתוקה
100 ג' אגוזי ברזיל
100 ג' תמרים לחים
אופן ההכנה:
להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.
לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.
לצקת מרק לצלחת ולקשט עם אגוזי ברזיל ותמרים, אותם קולים במחבת עם מעט חמאה.