חצילים אפויים

מניחים את תערובת הארטישוק הירושלמי בתוך החצילים ויוצקים מהרוטב מעל. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות עד הזהבה. צילום יח"צ Beko
יוצרי המתכונים של Beko – מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון קל להכנה עם טוויסט של בריאות – חצילים אפויים בשילוב ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות

מצרכים

2 חצילים

1 שורש ארטישוק ירושלמי – 100 גרם

1 בצל קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 שן שום קצוצה

20 מ"ל מים

2 כפות שמן זית

לרוטב

1 כף קמח

1 כוס ציר ירקות

2 כפות שמן צמחי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-230 מעלות ומכוונים לתוכנית גריל.

מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להם את הגבעולים. חורצים כל חציל באמצע כדי שלא יתפוצצו בזמן האפייה בתנור.

מכניסים לתנור וצולים במשך 15 דקות.

הופכים את החצילים וצולים 15 דקות נוספות.

נותנים לחציל מנוחה מחוץ לתנור למשך 5 דקות.

2מגרדים ארטישוק ירושלמי בפומפייה – לא דק מדי.

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים בצל ושום.

מטגנים עד שמקבלים גוון זהוב.

מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי המגורד ומאדים 2 דקות.

מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים בבישול למשך דקה נוספת.

5מוסיפים לסיר 20 מ"ל מים, מלח ופלפל.

מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות.

מכבים את האש ונותנים לסיר מנוחה בצד.

בסיר אחר מכינים את הרוטב

מחממים שמן צמחי, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן עד שנוצרת עיסה משחתית מבעבעת מעט.

לפני שהעיסה בסיר משחימה מוסיפים לה את ציר הירקות.

ממשיכים לערבב עד קבלת רוטב סמיך.

מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל.

הכנת החצילים

מניחים את החצילים הקלויים בתבנית.

חורצים פתח מגבעול החציל ולכל אורכו ופותחים את החציל  באמצעו.

זורים מעל מלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית.

מניחים את תערובת הארטישוק הירושלמי בתוך החצילים ויוצקים מהרוטב מעל.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות עד הזהבה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר