ארנג'יני – כדורי אורז בציפוי פריך ממולאים בפסטו ברוטב טחינה סומק

חומרים (כ – 30 כדורים):חצי ק"ג אורז עגול600 מ"ל מים4 כפות פתיתי מוצרלה בפאלוענף טימין קצוץירקות קלויים בתנור או על האש קצוצים(פלפל , חציל)2 שיני שום קצוציםרבע כוס שמן זיתכפית מלחקורט פלפל שחור גרוסצנצנת רוטב פסטו טרי של פרסקו4 ביציםשמן לטיגון200 גרם פירורי לחם זהובים או פנקו (פירורי לחם יפני)לטחינה:4 כפות טחינה גולמית1 כף דבשחצי כפית מלחכפית סומקרבע כוס מיםאופן הכנה:שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשך 8 דקות על להבה גבוהה. ממשיכים בבישול האורז במשך 9 דקות על להבה נמוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז נדבק לסיר). מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים את כול חומרי הגלם, למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.הכנת כדורי האורז :משמנים את הידיים לפני.לוקחים מתערובת האורז ומכינים כדור (50 – 70 גר' מתערובת האורז). במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו טרי של פרסקו. סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדינות. מניחים את הכדור בצד ומכינים כדורים משאר התערובת.בקערה נפרדת מכינים ביצים טרופות ולצידה צלחת עם פירורי לחם.טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.הכנת הטחינהמערבבים בקערה את טחינה גולמית, דבש, מלח וסומק.מוסיפים מים תוך כדי ערבוב. חשוב לזכור – טחינה מכינים עם מים קרים.הגשה: בצלחת עמוקה שמים מעט טחינה.מעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז.מקשטים עם מעט טחינה מעל ומגישים.www.frescofarm.co.il

חומרים (כ – 30 כדורים):
חצי ק"ג אורז עגול
600 מ"ל מים
4 כפות פתיתי מוצרלה בפאלו
ענף טימין קצוץ
ירקות קלויים בתנור או על האש קצוצים(פלפל , חציל)
2 שיני שום קצוצים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
צנצנת רוטב פסטו טרי של פרסקו
4 ביצים
שמן לטיגון
200 גרם פירורי לחם זהובים או פנקו (פירורי לחם יפני)

לטחינה:
4 כפות טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כפית מלח
כפית סומק
רבע כוס מים

אופן הכנה:
שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשך 8 דקות על להבה גבוהה.
ממשיכים בבישול האורז במשך 9 דקות על להבה נמוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז נדבק לסיר).
מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כול חומרי הגלם, למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.

הכנת כדורי האורז :
משמנים את הידיים לפני.
לוקחים מתערובת האורז ומכינים כדור (50 – 70 גר' מתערובת האורז).
במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו טרי של פרסקו.
סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדינות.
מניחים את הכדור בצד ומכינים כדורים משאר התערובת.
בקערה נפרדת מכינים ביצים טרופות ולצידה צלחת עם פירורי לחם.
טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.

הכנת הטחינה
מערבבים בקערה את טחינה גולמית, דבש, מלח וסומק.
מוסיפים מים תוך כדי ערבוב.
חשוב לזכור – טחינה מכינים עם מים קרים.

הגשה:
בצלחת עמוקה שמים מעט טחינה.
מעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז.
מקשטים עם מעט טחינה מעל ומגישים.

www.frescofarm.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר