גביעי צבר אדום בשמנת

 את הקינוח מאכסנים במקפיא ומומלץ להוציא מהקפאה 30 דקות לפני הגשה ולאכול חצי קפוא
מתכון לקינוח של שחר בלום, קונדיטור חוות צברי אורלי, לקראת עונת הסברס האדום הישראלי

חומרים

2 שמנת מתוקה (להקצפה) או שמנת צמחית. 250 מ"ל.

300 גרם עוגיות פתי בר

4 יחידות צבר אדום

1 אינסטנט פודינג וניל

80-200 גרם ריבת חלב לפי הטעם

צנצנות לשימוש חוזר עם מכסה

ליקר פירות

אופן ההכנה

מרסקים במעבד מזון עוגיות פתי בר לגריסים עבים (לא אבקה).

מקלפים 4 צברים אדומים גדולים ומכניסים למכונת מיץ כדי לקבל מיץ צבר אדום טבעי מנופה מהגרעינים (ניתן לנפות גם באמצעות רשת סינון פשוטה).

מתחילים להקציף 1 שמנת עם האינסטנט פודינג, ולאט מוספים את מיץ הצבר עד קבלת מרקם יציב בצבע אדום.

במקביל מקציפים 1 שמנת עם ריבת חלב ומעט ליקר פירות, למרקם יציב.

ממלאים בתחתית הצנצנת שכבה בגובה של 1/2 ס"מ עוגיות פתיבר מרוסקות.

עליה מזלפים שכבה של 1-1/2 ס"מ מהשמנת המוקצפת עם מיץ צבר אדום.

מעליה שכבה נוספת של פתיבר טחון ועליו שכבה של שמנת מוקצפת עם ריבת חלב.

שכבה נוספת של פתיבר, עליה שמנת מוקצפת עם מיץ צבר אדום.

מסיימים בשכבה עליונה של פתיבר.

בונים את שכבות הקינוח

את הקינוח מאכסנים במקפיא ומומלץ להוציא מהקפאה 30 דקות לפני הגשה ולאכול חצי קפוא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר