דונאטס תמרים

אם החלטתם לא לצפות את הדונאטס ניתן לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר במקום קריר ויבש עד 3 ימים. צילום אנטולי מיכאלו
מתכון של השפית הספרדייה לור סאלאס (Lore Salas) עבור חברת הדקלאים – קואופרטיב מגדלי התמרים הגדול בישראל להשקת מותג התמרים MyJool

מתכון ל-8 דונאטס גדולים

רכיבים יבשים

100 גרם קמח כוסמת

50 גרם קמח שיבולת שועל

25 גרם עמילן תפוחי אדמה

2 כפיות קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד

1/2 כפית הל

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית אגוז מוסקט

רכיבים נוזליים

250 גרם מחית דלעת

200 גרם תמרי מג'הול כמו של MyJool – מגולענים ומקולפים

120 גרם חלב שקדים או חלב אחר לבחירתכם

40 גרם שמן זית כתית מעולה

30 גרם קפה אספרסו

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

משרים את תמרי המג'הול במים חמימים למשך כ-10 דקות.

במקביל חממו מראש את התנור ל-170 מעלות עם טורבו.

מניחים מסננת על גבי קערה גדולה.

מנפים את כל החומרים היבשים ששקלתם קודם לכן.

מסירים את הקליפה והגלעינים מהתמרים המושרים.

מכניסים אותם למיכל בלנדר.

מוסיפים את שאר החומרים הנוזליים מלבד מחית הדלעת.

מערבבים עד קבלת עיסה נאה וקרמית.

מגרדים את דפנות המיכל ומוודאים שאין חתיכות של תמרי מג'הול שלא התערבבו.

מעבירים לקערה.

מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לתערובת הנוזלית את המרכיבים היבשים.

מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה לשק זילוף גדול.

מזלפים דונאטס עגול אישי ומפזרים על תבנית.

אופים במשך 20-25 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור.

נותנים לדונאטס להתקרר על רשת במשך 5-10 דקות לפני פתיחת התבנית.

הופכים את התבנית ופותחים את הדונטאס אחד אחד.

מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שטובלים בציפוי לבחירתכם.

הערה

אם החלטתם לא לצפות את הדונאטס ניתן לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר במקום קריר ויבש עד 3 ימים.

דונאסט עם ציפוי יש לשמור במקרר.

את מוצרי מותג MYJOOL ניתן לרכוש ברשת אלונית מיני סופר וב- AMPM. כלל המתכונים מוצגים באתר המותג החדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר