מצרכים
200 גרם סוכר
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
2 דפי ג'לטין
100 מ"ל קצפת
לקישוט
פטל
זרדי רוזמרין
אופן ההכנה
המיסו את הג'לטין בקערה עם מים קרים.
גרדו את קליפתו של אחד התפוזים.
סחטו את התפוזים והאשכוליות ומזגו את התערובת לתוך סיר.
הוסיפו לסיר שני חלמונים, חצי מכמות הסוכר ואת הקורנפלור.
ערבבו היטב ורק לאחר מכן הפעילו את הכיריים.
המשיכו לערבב עד שהתערובת הופכת לסמיכה, אך שימו לב שלא תרתח.
עם היווצרות הבועות הראשונות הסירו מהאש.
הוסיפו את דפי הג'לטין ואטמו בניילון נצמד.
כאשר התערובת מתקררת, הקציפו בקערה נפרדת את החלבונים עם שאר הסוכר עד קבלת קצף רך אך יציב.
וקפלו פנימה את התערובת בעדינות.
צקו את התערובת שנוצרה לתוך כוסות זכוכית.
הכניסו למקרר לשלוש שעות לכל הפחות.
אם אינכם ממהרים עדיף שתשאירו להתקרר לילה שלם.
הגשה
קשטו את המוס עם כף קצפת, פטל וזרדי רוזמרין.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק