חמין צמחוני

כמעט שאין מבחינים בטעם בין חמין צמחי לחמין בשרי. יתרונו, מלבד היותו נותן מענה לצמחונים שבינינו, הוא בכך שהקיבה הרבה יותר נינוחה לאחר אכילתו.ניתן לגוון כיד הדמיון הטובה, גם בתיבול וגם במוצרים.המצרכים הדרושים ל-8 סועדים:8 תפוחי אדמה 8 בטטות 2 בצלים6 שיני שום2 תמרים ללא החרצן, או שזיפים מיובשים1 כוס גריסי פנינה2 כוסות מעורבות של שעועית אדומה, לבנה, חומוס גרגירים 1 כוס חיטה או אורז מלא 1 כפית גראהם מסלה 2 כפיות פפריקה מתוקה¼ כוס סויה תמרי אורגני, או קיקומן או לימהמלח להוסיף לפי הטעם1 כפית פלפל שחור8 ביצים4 כפות שמן זיתאופן ההכנה:להשרות את הקטניות לילה קודם במים, ואת הדגנים להשרות לחוד שעה קודם במסננת. לקצוץ את הבצלים, לקלף את תפוחי האדמה והבטטות. לטגן בסיר 2 כפות שמן תירס את הבצל, להוסיף את כל התבלינים היבשים ולערבב. לסגור את האש ולהתחיל לבדר את המוצרים בסיר, תפוחי אדמה ראשונים מסביב לתחתית הסיר, מעליהם את הבטטות, בחור שנוצר להכניס את גריסי הפנינה והקטניות, לפזר את השומים, להוסיף את רוטב הסויה ונוזלים עד לגובה תפוחי האדמה,להכניס לשקית קוקי או לבד את החיטה, לתבל אותה במלח ופלפל ולהניח אותה מעל הכל. את הביצים לבשל לחוד בסיר למשך 15 דקות. לבשל את החמין על הגז למשך שעה, לאחר מכן להכניס את הביצים לתוך סיר החמין.לבשל בתנור עם תוכנית שבת על חום של 150 מעלות או על פלטת שבת כשהסיר מכוסה במגבות מעל, לפחות משעה 18.00 עד 12.00 למחרת.החידוש האחרון בתחום הבישול הוא בסיר הבישול האיטי שניתן לרכוש בכל מקום.פשוט מרתיחים את החמין למשך שעתיים, ולאחר מכן מעבירים לבישול איטי לכל הלילה עד למועד הארוחה. ד"ר אביטל חורש סבג היא מומחית לרפואה ותזונה טבעית, מנחת קורס בישול בריא- סדנת ארבע עונות ב"קמפוס ברושים", ביה"ס להסמכת מטפלים המועדון לספורט באוניברסיטת ת"א.

כמעט שאין מבחינים בטעם בין חמין צמחי לחמין בשרי.
יתרונו, מלבד היותו נותן מענה לצמחונים שבינינו, הוא בכך שהקיבה הרבה יותר נינוחה לאחר אכילתו.
ניתן לגוון כיד הדמיון הטובה, גם בתיבול וגם במוצרים.

המצרכים הדרושים ל-8 סועדים:
8 תפוחי אדמה
8 בטטות
2 בצלים
6 שיני שום
2 תמרים ללא החרצן, או שזיפים מיובשים
1 כוס גריסי פנינה
2 כוסות מעורבות של שעועית אדומה, לבנה, חומוס גרגירים
1 כוס חיטה או אורז מלא
1 כפית גראהם מסלה
2 כפיות פפריקה מתוקה
¼ כוס סויה תמרי אורגני, או קיקומן או לימה
מלח להוסיף לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
8 ביצים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
להשרות את הקטניות לילה קודם במים, ואת הדגנים להשרות לחוד שעה קודם במסננת. לקצוץ את הבצלים, לקלף את תפוחי האדמה והבטטות.
לטגן בסיר 2 כפות שמן תירס את הבצל, להוסיף את כל התבלינים היבשים ולערבב.
לסגור את האש ולהתחיל לבדר את המוצרים בסיר, תפוחי אדמה ראשונים מסביב לתחתית הסיר, מעליהם את הבטטות, בחור שנוצר להכניס את גריסי הפנינה והקטניות, לפזר את השומים, להוסיף את רוטב הסויה ונוזלים עד לגובה תפוחי האדמה,
להכניס לשקית קוקי או לבד את החיטה, לתבל אותה במלח ופלפל ולהניח אותה מעל הכל.
את הביצים לבשל לחוד בסיר למשך 15 דקות. לבשל את החמין על הגז למשך שעה, לאחר מכן להכניס את הביצים לתוך סיר החמין.

לבשל בתנור עם תוכנית שבת על חום של 150 מעלות או על פלטת שבת כשהסיר מכוסה במגבות מעל, לפחות משעה 18.00 עד 12.00 למחרת.

החידוש האחרון בתחום הבישול הוא בסיר הבישול האיטי שניתן לרכוש בכל מקום.
פשוט מרתיחים את החמין למשך שעתיים, ולאחר מכן מעבירים לבישול איטי לכל הלילה עד למועד הארוחה.



ד"ר אביטל חורש סבג היא מומחית לרפואה ותזונה טבעית, מנחת קורס בישול בריא- סדנת ארבע עונות ב"קמפוס ברושים", ביה"ס להסמכת מטפלים המועדון לספורט באוניברסיטת ת"א.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר