טירמיסו על בסיס וופלים

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לעבד במהירות איטית-בינונית עד שהמסות מתאחדות לקרם. צילום גלי איתן. סטיילינג ענת לבל
לקראת חג השבועות מציעה חברת כרמית מתכון של ליאור משיח לקינוח איטלקי כשכאן הבסיס שלו הוא וופל אגו של החברה

מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת

קערה עם כ-500 מ״ל אספרסו או קפה נמס במים חמים

מעט ליקר קפה לפי הטעם

4 אריזות וופל כמו אגו

4 חלמוני ביצה

70 גר׳ סוכר

קורט מלח

1 כף יין מרסלה

500 גר׳ גבינת מסקרפונה

250 שמנת מתוקה

אבקת קקאו לקישוט

צילום גלי איתן. סטיילינג ענת לבל
צילום גלי איתן. סטיילינג ענת לבל

אופן ההכנה

מערבבים מעט ליקר קפה (קלואה, לדוגמא) עם האספרסו ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר בינוני.

בקערת מיקסר מניחים את חלמוני הביצה, הסוכר והמלח.

טורפים מעל לסיר עם המים הרותחים עד שהסוכר נמס למגע האצבע.

מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומעבדים.

מוסיפים את המרסלה וממשיכים לטרוף.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לעבד במהירות איטית-בינונית – עד שהמסות מתאחדות לקרם.

מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, שמעט משחררת את הקרם.

מעבדים עוד מספר דקות כדי שהקרם לא יהיה נוזלי מדי.

כשהקרם מתחיל להתייצב מוציאים מהמיקסר.

ההכנה בתבנית אינגליש קייק

מסדרים ניילון נצמד בתוך התבנית כך שנוכל להוציא את הטירמיסו בקלות מהתבנית לאחר שיקפא.

טובלים וופל לכמה שניות בקפה שהתקרר.

מנערים היטב ומניחים בתחתית התבנית.

מסדרים כך שכבה שלמה של וופלים.

מוזגים שכבה של קרם מעל שכבת הוופלים.

חוזרים שנית על הפעולה ומסדרים שכבה שנייה של וופלים טבולים בקפה.

מעליהם שכבה של קרם עד סוף התבנית.

מכניסים למקרר או למקפיא  על פי ההגשה.

אופציות להגשה

  1. מוציאים מקירור, בוזקים אבקת אפייה, פורסים ומגישים.
  2. מקפיאים. מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת הגשה. מסירים את הניילון הנצמד, בוזקים אבקת קקאו, פורסים ומגישים לאחר 10-20 דקות בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר