יקב רמת הגולן הוציא לשוק את ירדן בלאן דה בלאן 2007 – יין מבעבע לבן יבש (ברוט)
בסגנון שמפנייה, שכראוי ליין הנקרא 'בלאן דה בלאן' ('לבן של לבן') מיוצר אך ורק מענבי שרדונה. ענבים אלה גודלו בצפון רמת הגולן, אזור גידול ענבי היין הקר ביותר בישראל ובעל טרואר יוצא דופן.
היין מיוצר על פי השיטה המסורתית של אזור שמפיין, הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שניה בבקבוק. היין עבר יישון של חמש שנים על משקעי השמרים, ויש בו 12% אלכוהול.
ביקב אומרים כי היין הוא תוצאה של תהליך לימוד שהחל עם יצור היין המבעבע הראשון ביקב רמת הגולן, בשנת 1989.
בדרך כלל מקובל לייצר שמפניות ויינות מבעבעים מבלנד המורכב מענבים שנבצרו בשנות בציר שונות. כאשר הבציר טוב במיוחד, מייצר היקב את היין מענבים אלו בלבד, ומגדיר אותו בשנת הבציר שלו. כזה הוא ירדן בלאן דה בלאן 2007.
ירדן בלאן דה בלאן 2007 מפגין ניחוחות של לימון ופרחים, יחד עם מאפיינים של ליים, תפוח ירוק, נגיעה של מינרליות ורמזים לבגט קלוי. היין מורכב, פריך וטעים בעל טקסטורה מעט קרמית.
היין מוכן לשתייה עתה, והוא יתיישן היטב עד עשר שנים משנת הבציר.
מחיר מומלץ לצרכן כ- 131 ₪
ניתן לקנות בחנויות יין ברחבי הארץ ובחנות היין במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן.
ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2009 
זהו הבציר השישי שיקב רמת הגולן מוציא את ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום, והשלישי ברציפות מאז בציר 2007.
קברנה סוביניון כרם אל רום 2009 מתווסף לסדרת יינות כרם יחיד (סינגל ויניארד) של היקב, המביאה לידי ביטוי את המאפיינים המיוחדים של טרואר כל כרם – במקרה זה
כרם אל רום הממוקם בצפון רמת הגולן בגבהים של 1,000 עד 1,100 מטר מעל פני הים.
היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מה שסייע לו לפתח את אופיו הייחודי, ויש בו 15% אלכוהול.
ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2009 מציג ניחוחות מובהקים של דובדבן, פטל שחור וקסיס, לצד מאפיינים של טבק מקטרת, תבלין ושוקולד.
היין הנו בעל פוטנציאל התיישנות מרשים. ככזה הוא עשיר, מורכב ובעל גוף מלא – מתאים לשתייה כבר עם צאתו לשוק, אך ישביח לאחר כמה שנות התיישנות בבקבוק, ובתנאי אחסון נאותים יישמר במיטבו כעשור ויותר משנת הבציר.
ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום יוצר במהדורה מוגבלת של כ-10,360 בקבוקים.
מחיר מומלץ לצרכן 194 ₪.
היין יימכר בחנויות יין מובחרות, בחנות היקב, ובתפריטי יין של מספר מסעדות יוקרה.
צילום כפיר חרבי

תגובות
0