כשל"פ וטעים – פסטה פנה פטריות וערמונים

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב יחד עם חצי כוס ממי הבישול. מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל. צילום נמרוד סונדרס
למי שמחפשים מנה מיוחדת וטעימה עבור שולחן חלבי במהלך חול המועד פסח מציע מותג הפסטה האיטלקי ברילה מתכון כשר לפסח עם שפע ניחוחות וטעמים. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות או לוותר על הכרישה התימין והמוסקט אבל הם אלה שהופכים את הרוטב לחוויה

חומרים ל-4-6 מנות

1 חבילה של פסטה כמו ברילה פנה כשר לפסח

1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה) מושרות במים וקצוצות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות חמאה או שמן זית

1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק

3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)

1 עלה דפנה (לא חובה)

1 צרור קטן של תימין

1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

פרמזן מגוררת להגשה

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים מחבת בלי שומן.

כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים ולהתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות.

מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין.

כשהכול זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי.

מכבים את האש ושומרים חם.

לפני ההגשה

מרתיחים סיר גדול עם מי מלח.

מבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב יחד עם חצי כוס ממי הבישול.

מערבבים יחד במשך 1-2 דקות.

מגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר