לא חייבים גלוטן – סודות הבישול והאפייה ללא גלוטן

השפית עינת מזור, מומחית באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, אומרת כי לא תאמינו באיזו קלות ניתן להכין מאפים, לחמים, מנות עיקריות וקינוחים טעימים להפליא מקמחים העשויים מאורז חום, מסורגום (דורה) ומחומוס, ובאמצעות שימוש בכוסמת, בדוחן ובטפיוקה, וכל זה – ללא גלוטן בכלל

לא חייבים גלוטן
סודות הבישול והאפייה ללא גלוטן
מאת השפית עינת מזור
צלם: עודד מרום
הוצאת פן וידיעות ספרים
המחיר 118 ש"ח

השפית עינת מזור, מומחית באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, אומרת כי לא תאמינו באיזו קלות ניתן להכין מאפים, לחמים, מנות עיקריות וקינוחים טעימים להפליא מקמחים העשויים מאורז חום, מסורגום (דורה) ומחומוס, ובאמצעות שימוש בכוסמת, בדוחן ובטפיוקה, וכל זה – ללא גלוטן בכלל.

בספר "לא חייבים גלוטן" תמצאו 90 מתכוני בישול ואפייה טעימים ובריאים וללא גלוטן, מדריך מפורט לחיים ללא גלוטן , הוראות הכנה של תערובות קמחים ללא גלוטן המתאימות לעוגות, לעוגיות ולפיצות, טכניקות בישול בריאות והמון רעיונות למנות טעימות, בריאות וקלות להכנה 

עינת מזור מסבירה: "הודות לידע חדש ולשימוש במגוון חומרי גלם שהיו בלתי-מוכרים לרבים עד כה, ניתן כיום להפיק את המרב ממצרכים ללא גלוטן ולהגיע לתוצאות שמשתוות ואף עולות על המקור בטעמן ובמראן. אני מאמינה שזוהי הדרך הקולינרית החדשה".

השפית עינת מזור התמחתה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון במסגרת לימודיה בבית הספר היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. בשנת 2011 ראה אור בארצות הברית ספרה רב-המכר Mastering Your Gluten- and Dairy-Free Kitchen , והשנה יראה אור ספרה Gluten-Free Cooking For Healthy Living.
עינת היא אם לבת צליאקית. היא בעלת סטודיו קולינרי לשירותי ייעוץ וליווי לחיים בריאים יותר, משמשת יועצת למסעדות ולחברות מזון המתמחות במוצרים ללא גלוטן וללא חלב, וכותבת את המדור הפופולרי "ללא גלוטן" בכתב העת מנטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר