עוגת גבינה קלאסית עם לימון – ללא גלוטן

לתבנית עגולה 24 ס"מ, עם תחתית מתפרקתכמות ל- 10-12 איש. זמן הכנה 15 דקות. זמן אפייה שעה וחצי.חומרים לבצק הפירורים:200 גר' עוגיות לתה, ביסקוויטים ללא גלוטן100 גר' חמאה, מומסת¼ כוס סוכרחומרים למילוי גבינה:150 גר' חמאה, רכה¾ כוס סוכר4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר3 כפות קמח כרגיל רב תכליתימיץ סחוט מחצי לימון גרידת לימון שטוף3 מכלי גבינה לבנה (סה"כ 600 גר') כדוגמת גבינת סימפוניה בטעם רגיל2 כפות חלב2 כפיות תמצית ונילאבקת סוכר, לפיזור על העוגהאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 175 מעלות.מרסקים את העוגיות בבלנדר לפירורים, או לחילופין מכניסים את העוגיות לשקית עם ריצ'רץ' ובעזרת מערוך מועכים את העוגיות לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומערבבים.משטחים את תערובת הפירורים על גבי בסיס התבנית ומהדקים היטב. אופים בתנור למשך 10 דקות.מוציאים מהתנור ומצננים.מורידים את טמפרטורת התנור ל- 165 מעלות.בקערה גדולה מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר.מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח, מיץ לימון וגרידת תפוז.מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים. שופכים את תערובת המילוי לתוך תערובת הבסיס.אופים למשך כשעה וחצי עד להזהבה והתייצבות המלית. מקררים את העוגה במקרר ל- 6 שעות.מפזרים אבקת סוכר ומגישים.השפית-קונדיטורית עינת מזור היא מפתחת קמח "כרגיל"צילום עינת מזור

לתבנית עגולה 24 ס"מ, עם תחתית מתפרקת
כמות ל- 10-12 איש. זמן הכנה 15 דקות. זמן אפייה שעה וחצי.

חומרים לבצק הפירורים:
200 גר' עוגיות לתה, ביסקוויטים ללא גלוטן
100 גר' חמאה, מומסת
¼ כוס סוכר

חומרים למילוי גבינה:
150 גר' חמאה, רכה
¾ כוס סוכר
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 כפות קמח כרגיל רב תכליתי
מיץ סחוט מחצי לימון
גרידת לימון שטוף
3 מכלי גבינה לבנה (סה"כ 600 גר') כדוגמת גבינת סימפוניה בטעם רגיל
2 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל
אבקת סוכר, לפיזור על העוגה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
מרסקים את העוגיות בבלנדר לפירורים, או לחילופין מכניסים את העוגיות לשקית עם ריצ'רץ' ובעזרת מערוך מועכים את העוגיות לפירורים.
מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומערבבים.
משטחים את תערובת הפירורים על גבי בסיס התבנית ומהדקים היטב.
אופים בתנור למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מורידים את טמפרטורת התנור ל- 165 מעלות.
בקערה גדולה מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הקמח, מיץ לימון וגרידת תפוז.
מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.
מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים. שופכים את תערובת המילוי לתוך תערובת הבסיס.
אופים למשך כשעה וחצי עד להזהבה והתייצבות המלית. מקררים את העוגה במקרר ל- 6 שעות.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

השפית-קונדיטורית עינת מזור היא מפתחת קמח "כרגיל"

צילום עינת מזור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר