לזניה עם בשמל תרד עגבניות ומוצרלה

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ-35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. צילום רונן מנגן
לקראת חג השבועות מציעה חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם מתכון של לזניה משוגעת עם בשמל תרד, עגבניות ומוצרלה. דרך אגב המתכון מתאים לכול ימות השנה

מצרכים ל-6 מנות

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים כמו של Surgital מופשרים במקרר

2 כפות שמן זית

20 עלי בזיליקום

4 כדורי מוצרלה טרייה קרועים לפיסות בינוניות

4 כפות גדושות גבינת פרמזן מגוררת

לעגבניות צלויות

250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לבשמל תרד

1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים כמו של טבע פרוסט מופשרים

50 גרם חמאה

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

1 ליטר חלב

צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

מכינים את העגבניות הצלויות

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עגבניות שרי בתבנית.

מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

צולים כ-20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט ומצננים.

בינתיים מכינים בשמל תרד

סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים.

מניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום.

ממיסים את החמאה על להבה גבוהה.

מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח.

מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה.

מוסיפים חלב ומערבבים.

ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך ערבוב רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים את הלזניה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מרתיחים הרבה מים ומוסיפים מלח בנדיבות.

קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל-3-2 יריעות.

מבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן.

מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את בשמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים.

מוסיפים עלי בזיליקום ו-3/4 מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה.

אופים כ-35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה.

מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר