עלי לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה

חומרים ל-6-4 מנות:1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה שהופשרו במקרר כמה שעות או במשך הלילה 2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד 200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס3 שיני שום קצוצותעלים מצרור קטן של אורגנומלח ופלפל שחור גרוס2 כפות שמן זיתאופן ההכנה:מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה), ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת. מסננים את כל תכולת הסיר ומעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה. מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מזלפים מעל שמן זית. צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות. מגישים חם.צילום אסף אברהם, סטייליסטית אוריה גבע

חומרים ל-6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה שהופשרו במקרר כמה שעות או במשך הלילה 
2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי
3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד
200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
3 שיני שום קצוצות
עלים מצרור קטן של אורגנו
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות.
מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים.
כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה), ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה.
מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת.
מסננים את כל תכולת הסיר ומעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה.
מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מזלפים מעל שמן זית.
צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות.
מגישים חם.

צילום אסף אברהם, סטייליסטית אוריה גבע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר