מצרכים
220 גרם קמח רגיל
200 גרם סוכר
115 גרם חמאה מרוככת
4 בננות בשלות מרוסקות
2 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
שמים חמאה וסוכר בקערה.
מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר ידני.
מוסיפים את הבננות לתערובת.
מוסיפים ביצים ותמצית וניל.
מערבבים הכל עד לאיחוד אך ללא ערבוב יתר.
מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח יחד לתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת.
מקשטים בחתיכות בננה פרוסות דק מלמעלה.
אופים 55 דקות עד אפייה מלאה והזהבה.
בודקים עם קיסם – אם שמים אותו בלחם ויוצא נקי הוא אפוי לגמרי.
מגישים או מאחסנים במקרר לאחר צינון מלא.