לחם גרעינים ארוך מבצק גבינה – ללא גלוטן

לקפל את הבצק סביב הגבינה כך שכול המילוי יהיה עטוף בבצק ולמרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן מ'התפריט' מציעה מתכון של לחם גרעינים ארוך מבצק גבינה וללא גלוטן

מצרכים

לבצק

170 גרם מוצרלה מגורדת

5 כפות חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת שום

1 ביצה

למילוי

50 גרם גבינה בולגרית שמנה

1-2 כפות זעתר

לציפוי

ביצה, טרופה

1/3 כוס תערובת גרעינים (חמנייה, דלעת, שומשום)

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-170 מעלות.

להמיס מוצרלה עם חמאה בקערה שמתאימה למיקרו.

להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות.

להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.

לערבב הכול ביחד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.

לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.

לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).

במרכז כל "חצי" להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק.

לפזר מעל זעתר.

לקפל את הבצק סביב הגבינה כך שכול המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח או ג'חנון).

למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא.

לפזר מעל את תערובת הגרעינים.

לעשות אותה פעולה בשני הצדדים – עליון ותחתון של המאפה.

להכניס לתנור ל-18 דקןת.

להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרווד.

להכניס לתנור ל-5 דקות נוספות עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.

לתשומת לב

אפשר להגיש חם או קר.

לאחסן בקירור.

2 תגובות

  1. מתכון מדהים !!! אני איתו כבר כמה חודשים
    השאלה שלי
    האם ניתן להחליף את המוצרלה בגבינה יותר רזה?? ואם כן איזו??
    שוב תודה
    מתכון מעולה מעולה

  2. תשובה של עדי גבירצמן למתכון "לחם גרעינים ארוך מבצק גבינה – ללא גלוטן"

    מבחינת המתכון. מכיוון שהגבינה במתכון הזה היא בעצם הבסיס של הבצק, והיא תורמת לחיבור של רכיבי הבצק. לא מומלץ להמיר בגבינה רזה. ובהקשר של ההתאמה של חומרי הגלם לתזונה, בגבינות רזות מוסיפים תחליפים כדי לתת להן טעם ומרקם של גבינה שמנה. התחליפים האלה בד״כ מאוד לא בריאים וגם בעלי ערך פחמימתי גבוה במיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר