מאפה "בצק עלים" מקמח שקדים עם גבינה וקולרבי – ללא גלוטן ודל בפחמימות

עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן מ'התפריט' מציעה מתכון קל להכנה של מאפה "בצק עלים" קיטוגני פתוח עם קולרבי וגבינות

מצרכים ל-6 יחידות

לבצק

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1 כפית קסנטן גאם (תחליף גלוטן)

1/2 כפית מלח

 לתוספות

1 קולרבי אפוי ופרוס

1 כף שמן זית

50 גרם גבינת פטה מגורדת

3-4 ענפי תימין טרי

מלח גס ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

הכנת קולרבי אפוי

לקלף קולרבי ולעטוף אותו במרובע של נייר אפייה מעל נייר אלומיניום (נייר האפייה מונח מעל נייר האלומיניום וביחד שניהם עוטפים את הקולרבי).

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 90 דקות לפחות, עד שהקולרבי רך ומזלג ננעץ בו בקלות.

לצנן במשך כ-60 דקות.

לפרוס בעדינות לפרוסות דקות בעובי כ-2 מ"מ.

הכנת הבצק

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להמיס את המוצרלה בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו.

להעביר את המוצרלה המומסת למיקסר (אפשר לערבב גם ידנית).

להוסיף את הביצה תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.

להוסיף לתערובת את קמח השקדים, קסנטן גאם ומלח.

לערבב עד שמתקבלת תערובת בצקית שנראית כמו שיש.

לאסוף את התערובת הבצקית לכדור של בצק.

להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד למלבן בגובה כ-1/2 ס"מ.

בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך של פיצה לחתוך את הבצק ל-6 מרובעים שווים.

להעביר אותם אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל.

לקפל את הקצוות של כל מרובע בצק משני הצדדים לאורך.

במרכז כל מרובע להניח 3-4 פרוסות של קולרבי אפוי.

להכניס לתנור לאפייה במשך 12 דקות עד קבלת הזהבה קלה של הבצק.

להוציא את התבנית מהתנור.

בעזרת תרווד להפוך את המאפים כשהקולרבי יהיה מונח עכשיו מעל נייר האפייה.

להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-7 דקות.

להוציא מהתנור.

לפזר מעל כל מרובע בצק מעט גבינה בולגרית ועלי תימין.

להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-3-4 דקות'.

להוציא מהתנור, לתבל ולזלף מעל מעט שמן זית.

להגיש חם או חמים.

לתשומת לב

ניתן לאחסן בקירור במשך 2-3 ימים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר