לחם ללא לישה עם פירות יבשים

בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית. מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק. מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק. צילום אריאל בן חמו
אריאל בן חמו (בריאלי) – בעלת בלוג בריאלי לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר, מציעה מתכון להכנה בבית של לחם ללא לישה עם פירות יבשים שגם שומר על איכות הסביבה בזכות שימוש בתבנית אפייה אקולוגית של מותג If you care . תבנית האפייה מותאמת לאפיית לחמים ועשויה מנייר לא מולבן נטול כלור ועמיד בפני שמן

רכיבים

3 ו-1/3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא

2 כפות מייפל טבעי

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 כוס תוספות:  אגוזים, שקדים, צנוברים, גרעיני דלעת, צימוקים, חמוציות

1 ו-1/2  כוסות חלב סויה

2 כפות חומץ תפוחים

צילום אריאל בן חמו

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד 5 דקות.

קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות.

בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית.

מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק.

מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק.

מעבירים לתבנית אפייה אקולוגית כמו של If You Care ויוצרים חתך עדין למעלה.

אופים 30 עד 40 על 190 מעלות עד שהלחם מתקשה מכל הצדדים.

חותכים רק אחרי צינון מלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר